Adventskalender barn

Låt barnen räkna ner dagarna fram till jul med en adventskalender för barn. Julen är ju barnens högtid och väntan till julafton kan kännas väldigt lång – en adventskalender kan hjälpa små pojkar och flickor att göra väntan lättare.

Här hittar du adventskalendrar för barn med innehåll som pysselböcker, pixiböcker, leksaker, LEGO, chokladkalendrar och godiskalendrar. Det finns adventskalender för barn med många olika teman och från olika tillverkare.

Populära adventskalendrar för barn 2020

Vilken adventskalender till barn ska jag köpa?

Tack vare det stora utbudet av adventskalendrar för barn är det lätt att hitta en bra kalender som passar ditt barns intresse. Här går vi igenom tips på olika kalendrar som passar för olika åldrar och barn med olika intressen.

Tips på adventskalender för barn ca 1 – 2 år

För bebisar och små barn på 1 eller 2 år kan en julkalender med något de känner igen från böcker, filmer och tv-serier vara ett bra tema.

Exempel på sådana kalendrar är Greta Gris adventskalender, Mumin julkalender, Disney Cars adventskalender och Babblarnas adventskalender.

Baby Born kalendern med dockor och tillbehör passar bra för små barn som gillar detta.

  • Småfigurer/leksaker som Greta Gris, Thomas Tåg, Disney, Greta Gris / Peppa Pig, Frozen / Frost, Bamse, Paw Patrol

Tips på adventskalender för barn ca 3 – 5 år

För större barn, på 3, 4 och 5 år finns LEGO Star Wars, adventskalendrar med dinosaurier, LEGO City, Barbie och Playmobil adventskalendrar. Även Brio Tåg ger ibland ut adventskalendrar som är väldigt populära bland alla tågbyggande barn.

Många barn i den här åldern gillar att läsa små godnattsagor, flera kalendrar innehåller småböcker som passar perfekt för detta. Exempelvis Alfons Åberg kalender med pysselböcker och små berättelser. Det blir då en ny godnattsaga varje dag.

  • Dinosaurier, Pixi småböcker, Superhjältar, Mumin, LEGO, Playmobil, My Little Pony, Minions.

Tips på adventskalendrar för större barn (5 – 10 år)

För barn i skolåldern – 6, 7, 8 år – finns mer kreativa julkalendrar som de från Forskarfabriken som innehåller olika experiment och spännande stenar.

Även Harry Potter kalendrar och fotbollskalendrar med samlarkort för alla lite större fotbollsintresserade barn är ett bra tips.

  • Experimentkalendrar, Star Wars, kalendrar med choklad och godis, Harry Potter, fotbollskalendrar.

Tänk på att olika barn har olika intressen

Vissa barn är intresserade av LEGO och att bygga, andra barn vill läsa Pixi-böcker, och andra barn (eller kanske alla?) vill gärna ha en adventskalender med choklad.

Ta reda på barnets intressen innan du köper din adventskalender.