LEGO Adventskalender

Lego adventskalender

En LEGO-kalender innehåller 24 st luckor fyllda med legobitar. Vanligtvis har LEGO-adventskalendern ett tema – som Star Wars eller LEGO Friends – och man samlar sen på sig LEGO-bitar i varje lucka. Bakom luckorna finns det både legofigurer och små byggprojekt.

Då en julkalender ju har med julen att göra har också ofta LEGO-kalendern det. Det kan röra sig om att legogubbarna har en tomteluva, att man får bygga ihop en liten julgran eller att legogubben föreställer självaste jultomten.

På julafton – när man har samlat på alla bitarna – är sen LEGO-setet komplett. Oftast finns det någon liten större eller roligare LEGO-påse på julafton i lucka 24. En adventskalender med LEGO är perfekt tidig julklapp till alla LEGO-byggande barn som passar från åldrarna ca 3 – 6 år och uppåt.

Välj vilken LEGO Adventskalender du letar efter:

Köp din LEGO Julkalender 2021 – Alla Legokalendrar

Här nedan hittar du alla LEGO julkalendrar som går att köpa online i år.

Vilka LEGO Adventskalendrar finns det?

Under 2021 finns det LEGO Adventskalendrar med följande tema och innehåll. En Lego-kalender med tema är en perfekt present till barn som redan gillar en viss typ av Lego, har barnet redan Friends eller Star Wars-lego får hen här ett tillskott på fler minifigurer och små byggen som hör ihop.


LEGO Marvel Adventskalender 2021

lego marvel adventskalender 2021

En LEGO Marvel adventskalender innehåller superhjältar från Marvel. Kalendern är fullproppad med LEGO-superhjältar från Marvel, som exempelvis Avengers.

I 2021 års adventskalender finns legofigurerna och superhjältarna: Iron Man, Spider-Man, Black Widow, Thor, Captain Marvel, Thanos och Nick Fury.

LEGO Marvel-adventskalendern rekommenderas för barn från 7 år och uppåt.


LEGO City Adventskalender 2021

I LEGO City Adventskalender får man bygga ihop en julig LEGO-stad komplett med bilar, en jultomte som kommer på tåg, en lastbil, ambulans, polisbil och andra fordon.

Kalendern är även utfällbar så att det finns tågräls för tåget, vägar för bilarna, hockeyrink för ishockeyspelaren osv.

LEGO City julkalender rekommenderas för barn från 5 år och uppåt.


LEGO Friends Adventskalender 2021

lego friends adventskalender

I LEGO Friends Julkalender får man ta del av ett mysigt julhem som pyntas med alla juliga legofigurer och byggen.

I adventskalendern finns bl.a. en julgran att bygga ihop, tomtens släde, en eldstad, ett piano, en snögubbe, julklappar, och annat smått och gott.

Rekommenderas för barn från 6 år och uppåt.


LEGO Harry Potter Adventskalender 2021

lego harry potter adventskalender

LEGO Harry Potter adventskalender innehåller 24 luckor med minifigurer och små byggen från Harry Potters värld. I kalendern får man bygga upp Hogwartsexpressen, Dursleys eldstad, skolmaterial och minifigurer med Harry Potter, Ron Weasley, Hermione Granger m.m.

I julkalendern finns även en liten legosnurra som används för att spela brädspelet som medföljer i kalendern.

Rekommenderas för barn från 7 år och uppåt. Du hittar fler Harry Potter julkalendrar (med eller utan LEGO) här.


LEGO Star Wars adventskalender 2021

lego star wars adventskalender

I en LEGO Star Wars utkämpas ett krig mellan de goda och de onda – rymdimperiet mot rebellerna. I Star Wars-julkalendern finns både minifigurer som stormtroopers och rymdskepp, samt ikoniska Star Wars-prylar i ett juligt tema.

Rekommenderas för barn från 6 år och uppåt. Du hittar fler Star Wars julkalendrar här.