Utförsäljning - Upp till 80% (!) rabatt på många populära julkalendrar

LEGO Adventskalender

lego adventskalender

En LEGO-kalender innehåller 24 st luckor fyllda med legobitar. Vanligtvis har LEGO-adventskalendern ett tema – som Star Wars eller LEGO Friends – och man samlar sen på sig LEGO-bitar i varje lucka. Bakom luckorna finns det både legofigurer och små byggprojekt.

Då en julkalender ju har med julen att göra har också ofta LEGO-kalendern det. Det kan röra sig om att legogubbarna har en tomteluva, att man får bygga ihop en liten julgran eller att legogubben föreställer självaste jultomten.

På julafton – när man har samlat på alla bitarna – är sen LEGO-setet komplett. Oftast finns det någon liten större eller roligare LEGO-påse på julafton i lucka 24. En adventskalender med LEGO är perfekt tidig julklapp till alla LEGO-byggande barn som passar från åldrarna ca 3 – 6 år och uppåt.

Välj vilken LEGO Adventskalender du letar efter:

Köp din LEGO Julkalender här – Alla Legokalendrar 2024

Här nedan hittar du alla LEGO julkalendrar som går att köpa online i år.

Vilka LEGO Adventskalendrar finns det?

En Lego-kalender med tema är en perfekt present till barn som redan gillar en viss typ av Lego, har barnet redan Friends eller Star Wars-lego får hen här ett tillskott på fler minifigurer och små byggen som hör ihop.

Under 2024 finns det LEGO Adventskalendrar med följande tema och innehåll: Lego City, Lego Avengers, Lego Star Wars, Lego Friends och Lego Harry Potter. Här går vi igenom alla kalendrarna och tipsar om butiker som säljer dem online till bäst pris


LEGO Marvel Adventskalender 2024

lego marvel adventskalender 2021

En LEGO Marvel adventskalender innehåller superhjältar från Marvel. Kalendern är fullproppad med LEGO-superhjältar från Marvel, som exempelvis Avengers och superhjältar som Iron Man, Spider-Man, Black Widow, Thor, Captain Marvel, Thanos och Nick Fury.

LEGO adventskalender med superhjältar finns även med Super Heroes. Temat för kalendern är Super Heroes Guardians of the Galaxy med många minifigurer och minibyggen. Totalt har kalendern 268 legobitar vilket gör till att det blir mycket legobyggande under december månad fram till julafton.

  • LEGO Marvel-adventskalendern rekommenderas för barn från 7 år och uppåt.

LEGO City Adventskalender 2024

I LEGO City Adventskalender får man bygga ihop en julig LEGO-stad komplett med bilar, en jultomte som kommer på tåg, en lastbil, ambulans, polisbil och andra fordon. Kalendern är även utfällbar så att det finns tågräls för tåget, vägar för bilarna, hockeyrink för ishockeyspelaren osv.

I årets julkalender i Lego City-staden finns åter igen en julstad med isrink, tomten med sin släde, en vacker pyntad julgran och självklart en legotomte.

  • LEGO City julkalender rekommenderas för barn från 5 år och uppåt.

LEGO Friends Adventskalender 2024

lego friends adventskalender

I LEGO Friends Julkalender får man ta del av ett mysigt julhem som pyntas med alla juliga legofigurer och byggen. I adventskalendern finns bl.a. en julgran att bygga ihop, tomtens släde, en eldstad, ett piano, en snögubbe, julklappar, och annat smått och gott.

I årets Lego Friends adventskalender finns många små minibyggen och legofigurer. Temat för årets julkalender är familjens besök på en julmarknad i staden. Julkalendern består av totalt 312 st legobitar.

  • Lego Friends julkalender rekommenderas för barn från 6 år och uppåt.

LEGO Harry Potter Adventskalender 2024

lego harry potter adventskalender

LEGO Harry Potter adventskalender innehåller 24 luckor med minifigurer och små byggen från Harry Potters värld. I kalendern får man bygga upp Hogwartsexpressen, Dursleys eldstad, skolmaterial och minifigurer med Harry Potter, Ron Weasley, Hermione Granger m.m.

I julkalendern finns även en liten legosnurra som används för att spela brädspelet som medföljer i kalendern. Du hittar fler Harry Potter julkalendrar (med eller utan LEGO) här.

  • Lego Harry Potter Julkalender rekommenderas för barn från 7 år och uppåt.

LEGO Star Wars adventskalender 2024

lego star wars adventskalender

I en LEGO Star Wars utkämpas ett krig mellan de goda och de onda – rymdimperiet mot rebellerna. I Star Wars-julkalendern finns både minifigurer som stormtroopers och rymdskepp, samt ikoniska Star Wars-prylar i ett juligt tema.

I årets Star Wars julkalender hittar vi både AT-ST, drönare, radarstationer och droider, samt minifigurer som stormtroopers och Darth Vader i egen hög person. Totalt består kalendern av 329 bitar. Du hittar fler Star Wars julkalendrar här.

  • Lego Star Wars julkalender rekommenderas för barn från 6 år och uppåt.

Finns det Lego Technic adventskalender?

En kalender som många – framför allt lite större barn och ungdomar – har efterfrågat är en Lego Technic Adventskalender. Tyvärr har Lego ännu inte gett ut någon sådan kalender, men om många fortsätter att efterfråga det är det inte omöjligt att företaget släpper en sådan kalender längre fram.

Ett alternativ till Lego Technic julkalender är kalendrar med modellbyggen. En sådan kalender finns det bakom varje lucka delar av en byggsats så att man bygger ihop en bil eller annat fordon bit för bit fram till julafton.

Fakta om adventskalendrarna i denna kategorin
Antal produkter i kategori Lego Kalender:32 st
Prisintervall:262 kr - 1 420 kr (Snittpris: 452 kr)
Antal produkter till REA-pris:2 st (10 - 12 % rabatt)
Kalender med mest REA:LEGO Star Wars 75097 adventskalender (Pris: 1.420 kr, ord. pris: 1.608 kr)

Senast kontrollerat: 2023-11-07


Elin
Elin är skribent på Adventskalenderguiden, hon har tidigare jobbat som webbredaktör på flera ledande svenska mode- och skönhetsmagasin. Elin ser alltid fram emot årets nya kaffe- och hudvårdskalendrar men är inte främmande för att testa nya typer av julkalendrar | Kontakt: elin@adventskalenderguiden.se

Men vad tycker du?