Utförsäljning - Upp till 80% (!) rabatt på många populära julkalendrar

Adventskalender Hund & Katt

Det är inte bara husse och matte som vill ha en adventskalender för vuxna under julen. Självklart ska även din fyrfota pälsiga vän få unna sig något gott.

I en adventskalender för hund eller katt finns det 24 så att ditt husdjur får något gott varje dag. Bakom luckorna i en hundkalender eller kattkalender finns olika typer av godbitar som djuret gillar. Det handlar ju inte om godis med socker – som vi människor gillar att unna sig – utan snarare proteinrika smakmässigt goda matbitar för hund eller katt.

Ps. glöm inte att visa din hund eller katt vilken som är dagens lucka i julkalendern – hundar och katter är tyvärr oftast ganska dåliga på siffror. Om du själv har en julkalender för människor kan ni öppna dagens lucka tillsammans så att ingen glömmer bort den viktiga lucköppningen.

Adventskalender till hundar & katter 2024

Vad innehåller en adventskalender för hundar?

I Roccos julkalender för hundar finns tärningar och strimlor av kycklingbröst och ankbröst. Din hund kommer verkligen att se fram emot lucköppningen.

Det finns även adventskalendrar för hundar med hundgodis smaksatt av carob vilket är johannesbrödkärnor. Det påminner smakmässigt något om choklad (men innehåller självklart ingen choklad).

Andra vanliga ingredienser i en julkalender för hundar är:

 • Anka
 • Fisk
 • Lamm
 • Kalkon
 • Kyckling
 • Nötkött

Utöver de proteiner ovan innehåller hundkalendern ofta ris, oljor, växttråd (motsvarande kostfiber för människor) olika mineraler och biprodukter. Det är sällan 24 unika hundgodisbitar i en julkalender utan 4 – 8 olika varianter som återkommer några gånger.

Matbitarna är ofta vakuumförpackade för extra lång hållbarhet. Tänk på att julkalender är att räkna som livsmedel, därför gäller normalt inget öppet köp och julkalender har en begränsad hållbarhet.

Vad innehåller en julkalender för katter?

En kattkalender innehåller godbitar som din katt sannolikt kommer älska. I exempelvis Cosma kattkalender finns fyra olika sorters frystorkade bitar med fisk eller kött (kyckling, anka, nötkött eller tonfisk). Både nyttigt och väldigt uppskattat av katten.

Det finns även frystorkat snacks med inälvor som nötlever, kycklinghjärta och liknande. Det är spannmål helt utan tillsatser som både är väldigt näringsrikt och nyttigt och något som katten älskar.

Detta innehåller en julkalender för katter:

 • Anka
 • Fisk (t.ex. lax)
 • Kyckling (kycklinghjärta, kycklingbröst och andra djurdelar)
 • Nötkött
 • Ost

Julkalender för andra djur

gnagare adventskalender

Adventskalender för hund och katt är överlägset vanligast bland de julkalendrar för djur som det finns på marknaden. Men det förekommer även kalendrar för andra djur som kaniner och gnagare.

En sådan djurkalender innehåller fiberrika godisbitar som passar både små och stora gnagare.

Utöver detta finns alltid möjligheten att göra sin egen adventskalender för djur. Man kan då även välja roliga leksaker och annat som ditt djur behöver.

Använd hund- och kattgodis som belöning

Tänk på att godiset i en hund- eller kattkalender inte är en fullständig måltid utan ska ses som ett komplement till en i övrigt balanserad och fullvärdig kost. Använd därför hund- och kattgodis som belöning snarare än mat.

Fakta om adventskalendrarna i denna kategorin
Antal produkter i kategori Hund & Katt:8 st
Prisintervall:64 kr - 219 kr (Snittpris: 136 kr)
Antal produkter till REA-pris:1 st (50 % rabatt)
Kalender med mest REA:Adventskalender till Katt - Premio (Pris: 64 kr, ord. pris: 129 kr)

Senast kontrollerat: 2023-10-26


Elin
Elin är skribent på Adventskalenderguiden, hon har tidigare jobbat som webbredaktör på flera ledande svenska mode- och skönhetsmagasin. Elin ser alltid fram emot årets nya kaffe- och hudvårdskalendrar men är inte främmande för att testa nya typer av julkalendrar | Kontakt: elin@adventskalenderguiden.se

Men vad tycker du?