Utförsäljning - Upp till 80% (!) rabatt på många populära julkalendrar

Adventskalender hudvård

En adventskalender med hudvård innehåller – du gissade rätt – produkter inom hudvård och kroppsvård. Till hudvårdsprodukter som man kan hitta i en hudvårdskalender hör handkrämer, body lotion, duschkrämer, tvålar, kroppssmör (body butter), ansiktsmasker, schampo och balsam.

Detta till skillnad från en skönhetskalender som både kan innehålla hudvård men ofta även smink och makeup, alltså skönhetsprodukter mer till för att piffa till utseendet och skapa en viss look snarare än att bevara och stärka huden.

Julkalender hudvård 2024

Just nu kan du köpa följande hudvårdskalendrar och kalendrar med kroppsvård. Detta är kalendrar som till störst del innehåller hudvårdsprodukter även om det kan finnas andra skönhetsprodukter innehållet.


Bäst hudvårdskalendrar 2024

Här går vi igenom och tipsar om våra favoriter från årets hudvårdskalendrar. Kalendrarna är utvalda för att de har ett bra och prisvärt innehåll. Vi föredrar också kalendrar som har många produkter i full size (eller åtminstone rimligt stora förpackningar), en bra mix av produkter med både hudkrämer, ansiktskrämer och kroppsvårdsprodukter.


Lumene - Nordisk hudvårdskalender

Lumene – hudvård från den nordiska naturen

I årets Lumene Adventskalender är hela 18 av de 24 produkterna hudvårdsprodukter.

Lumene är ett finskt skönhetsbolag som i så stor utsträckning som möjligt hämtar ingredienserna till sina kosmetiska produkter från den nordiska naturen, arktiska miljöer och från ekologiskt certifierade skogar.

Du kan hitta extrakt från bl.a. svenska hjortron, björksav och lingon i Lumenes hudvårdsprodukter.


hudvårdskalendrar från Body Shop

Tre hudvårdskalendrar från Body Shop

The Body Shop är ett klassiskt hudvårdsmärke med fokus på naturliga ingredienser, social medvetenhet och återvinning.

I år har Body Shop hela tre olika kalendrar att välja mellan i tre prisklasser, där innehållet blir mer exklusivt ju dyrare kalender man väljer mellan.


nivea adventskalender

Neutral hudvårdskalender från Nivea

Inget varumärke inom hudvård är kanske så förknippat som Nivea, och sedan några år tillbaka har de gett ut en julkalender med olika hudvårdsprodukter från sitt egna sortiment samt Labello (läppcerat)

Niveas adventskalender är “neutral” och kan med fördel både användas av honom och henne, det kan vara en bra kalender att dela på hushållet om man inte själv behöver 24 hudvårdsprodukter.

I denna adventskalender med hudvård finns bland annat ansiktskräm, kroppslotion, deostick, mjukgörande krämer och självklart den klassiska Nivea-krämen.


Biotherm adventskalender

Naturlig hudvård från Biotherm

Biotherm använder sig av kunskaper från biovetenskap för att ta fram effektiva och verksamma hudvårdsprodukter. I Biotherms adventskalender får man prova på deras hudvårdsprodukter inom serier som Life Plankton, Aquasource och Blue Theraphy.

I årets adventskalender finns bland annat ögonkräm mot rynkor, nattkräm, hand och nagelkräm, ansiktsvatten och anti-aging-kräm.

Detta är en populär hudvårdskalender för kvinnor men årets julkalender innehåller även en ansiktskräm för män (perfekt att dela med sig av)


Ikonisk hudvårdskalender från Ritual

Ritual har under flera år släppt sina mycket populära skönhetskalendrar i serien The Ritual of Advent.

Utöver att kalendrarna brukar vara väldigt vackra att titta på med sin exklusiva design innehåller de även en stor andel riktigt bra hudvårdsprodukter som hudkrämer, duschkrämer, hudlotion och ansiktsmist.

Dessutom medföljer olika tillbehör som nagelfilar och skrubbhandske i kalendern. Varje advent får man även ett doftljus att tända som adventsljus.

Vad innehåller en hudvårdskalender?

body lotion

Vad kan man egentligen förvänta sig att hitta bakom luckorna i en hudvårdskalender? Här går vi igenom några av de mest populära produkterna som brukar dyka upp i dessa kalendrar.

Det exakta innehåller varierar så klart mellan olika märken och tillverkare, men generellt brukar man kunna hitta den här typen av produkter.


Ansiktskräm: En grundläggande produkt som finns med i alla hudvårdsrutiner. Ansiktskrämer finns i olika varianter beroende på hudtyp och behov. De återfuktar huden, skyddar den mot yttre påfrestningar och kan innehålla allt från solskydd till anti-aging-ingredienser.

Nattkräm: Medan dagkrämer ofta fokuserar på att skydda huden är nattkrämer mer inriktade på reparation och återhämtning. De är ofta rikare och ger intensiv näring medan du sover.

Ögonkräm: Speciellt framtagen för den känsliga huden runt ögonen. Ögonkrämer kan minska svullnad, mörka ringar och fina linjer.

Ansiktsmask: Ett intensivt behandlingssteg som kan göra underverk för din hud. Oavsett om det är fuktgivande, rengörande eller exfolierande ger ansiktsmasker ofta omedelbara resultat.

Läppbalsam: Ett måste, särskilt under vintermånaderna. Läppbalsam återfuktar och skyddar läpparna, och kan innehålla allt från sheasmör till solskydd.

Handkräm: Ett annat viktigt steg, särskilt när det blir kallare. Handkrämer återfuktar och skyddar händerna och kan hjälpa till att förhindra torrhet och sprickor.

Kroppslotion: För att inte bara fokusera på ansiktet. Kroppslotions återfuktar huden på kroppen och kan ha en mängd olika dofter och egenskaper.

Rengöringsprodukter: Grunden i varje hudvårdsrutin. Det kan vara allt från skummande geler till oljor och micellära vatten, alla med syftet att rengöra huden från smuts och makeup.

Serum och essenser: Mer koncentrerade produkter som riktar sig mot specifika hudproblem, som åldrande eller pigmentering. De appliceras före din kräm för maximal absorption.

Schampo och balsam: Inte bara ansiktet behöver kärlek. Ett bra schampo och balsam kan göra underverk för ditt hår, och det finns många varianter anpassade för olika hårtyper och behov.

Duschkräm: En daglig lyx som rengör kroppen och kan ha en uppfriskande eller avslappnande doft. Duschkrämer kan också ha återfuktande egenskaper.

Tvålar: Ett traditionellt sätt att rengöra både händer och kropp. Tvålar kan vara allt från djupt rengörande till mycket återfuktande, och kommer i en mängd olika dofter.

Ytterligare produkter: En julkalender med hudvård kan även innehålla annat som exfolierande skrubbar, produkter speciellt för män, solskyddsprodukter, produkter med speciella ingredienser som hyaluronsyra eller Q10.

Fakta om adventskalendrarna i denna kategorin
Antal produkter i kategori Hudvård:13 st
Prisintervall:249 kr - 2 175 kr (Snittpris: 1 016 kr)

Senast kontrollerat: 2023-10-25


Elin
Elin är skribent på Adventskalenderguiden, hon har tidigare jobbat som webbredaktör på flera ledande svenska mode- och skönhetsmagasin. Elin ser alltid fram emot årets nya kaffe- och hudvårdskalendrar men är inte främmande för att testa nya typer av julkalendrar | Kontakt: elin@adventskalenderguiden.se