Utförsäljning - Upp till 80% (!) rabatt på många populära julkalendrar

Sminkkalender

sminkkalender

Med en sminkkalender kan du få prova nya spännande skönhetsprodukter inom smink, skönhet och hudvård varje dag fram till julafton. Flera av de stora märkena inom skönhet & hudvård ger ut sina egna kalendrar. I en sminkkalender hittar du ofta skönhetsprodukter som ögonskugga, rouge, läppglans, kajal och sminkborste.

Genom att köpa en sminkkalender från t.ex. H&M, Kicks, Åhlens, Body Shop, Yves Saint Laurent, Lyko, Lancome eller Rituals så får man prova på nya skönhetsprodukter du kanske kanske knappt ens visste existerande, och kan på så sätt hitta nya favoriter.

Den stora fördelen med en sminkkalender är att värdet på skönhetsprodukterna oftast är betydligt högre om man skulle köpt produkterna separat. Värdet på sminkkalendern har även att göra med om många produkter är i full size eller inte (och då istället i “resestorlek”)


Prisvärd sminkkalender 2024

Technic har 2023 tagit fram en riktigt bra, billig och prisvärd sminkkalender full med både nagellack, ögonskuggor och läppstift i fina och juliga färgskalor. Utöver smink innehåller kalendern även tillbehör som sminkspegel, nageldekorationer, sminkborste och andra tillbehör som behövs för manikyr.

sminkkalender 2021

Allt innehåll i sminkkalendern 2023 är följande: nail polish, läppstift, ögonskugga, spegel, tåseparerare, nageldekoration, nagelfil, hårband, badbomb, kam, tvål, badsalt.


yves rocher sminkkalender

Yves Rocher sminkkalender 2023

Yves Rocher skönhets- och sminkkalender med nagellack, volymmascara, kroppslotion, parfym och läppstift.

En väldigt prisvärd och populär adventskalender som innehåller hela 8 full size-produkter. Innehållet är värt över 1 000 kr!


Sminkkalender från Zmile Cosmetics

Sminkkalender från Zmile Cosmetics

Julkalender från Zmile Cosmetics med 24 sminkprodukteer som nagellack, ögonskugga, rouge, läppglans, läppstift, kajalpenna, maskara, sminkspegel, highlighter och sminkborste.

Finns i lite olika varianter, just den här är vegansk.


Sminkkalendrar 2024

Varje år ger många av de mest populära märkena ut sina sminkkalendrar, och de är riktigt populära. Hittar du en kalender du vill ha är det en dålig idé att vänta eftersom de snabbt blir slutsålda. Det finns ibland även möjligheten att köpa föregående års sminkkalender till REA-pris.

Det finns både billigare sminkkalendrar för 200 – 300 kr och mer påkostade adventskalendrar från lyxmärken som kostar någon, eller några, tusenlappar. Vill du ha sminkprodukter som håller hög kvalitet bör du ändå välja en sminkkalender från ett välkänt varumärke.

Visar 1–24 av 28 resultat


christmas sparkle sminkkalender 2021

Gullig sminkkalender

Christmas Sparkle Chit Chat är en riktigt söt liten sminkkalender med både nagellack, läppstift, ögonskugga, sminkspegel, nagelfil, badsalt och annat smått och gott.

I kalendern väntar 24 små överraskningar varje dag fram till julafton.


catrice adventskalender 2022

Catrice Julkalender 2022 smink

Prisvärd adventskalender från Catrice med massvis av smink och kosmetika – årets sminkkalender innehåller bl.a. nagellack, läppstift, läppbalsam, ögonskugga och mascara.

Med kalendern medföljer 24 st påsar och klistermärken för att lägga skönhetsprodukterna i kalendern – därav namnet Catrice DIY Adventskalender.


Vilka sminkkalendrar finns det?

sminkprodukter

Varje år kommer det ut nya sminkkalendrar från många kända skönhetsmärken. I vissa fall kommer det ingen ny kalender om företaget av någon anledning har valt att sluta med det. Men ofta försöker bolagen ge ut nya skönhetskalendrar eftersom det är något som verkligen efterfrågas och många ser fram emot att köpa en ny sminkkalender så att man på ett billigt (eller kanske snarare billigare) sätt jämfört med att köpa produkterna en och en.

Bland de sminkkalendrar som getts ut de senaste åren finns märken som:

Technic, Zmile Cosmetics, Babor, Bomb Cosmetics, essence, Body Shop, L’oreal Paris, Maria Åkerberg, Aurelia London, Kicks, Lumene, Meraki, Essie, NUI Cosmetics, Filorga, NYX Professional Makeup, Rituals, Inika Organic, Clinique, bareMinerals, Lancôme, Schwarzkopf Professional, Armani, By Terry, Catrice, Caia och Dr. Grandel.


Populära julkalendrar med smink

Sminkkalender som en julgran – kanske den snyggaste skönhetskalendern hittills?

Till de mest populära sminkkalendrarna i Sverige hör Essence (mycket tack vare att den är så prisvärd), The Body Shop (tack vare kvalitetsprodukterna inom inte minst hudvård), L’Oreal Paris (sminkkalender från exklusivt märke), Rituals vackra kalendrar som även innehåller spa-produkter samt Lancôme.

Att en kalender har blivit populär har faktiskt inte bara med innehållet att göra, utan i många fall också kalenderns design och utformning samt att den blivit populär genom framgångsrika reklamkampanjer eller blivit uppmärksammad av influencers.

Hit hör Ritual of Advent och deras riktigt snygga julkalendrar i 2D eller 3D, där 3D-varianten som såg ut som en riktig julgran med de guldiga paketen hängandes på grenarna likt julklappar (se bilden).

Det finns även sminkkalendrar som kan användas som förvaring för skönhetsprodukter och även smycken och accessoarer. Hit hör Essence och deras kalendrar med utdragbara lådor som påminner om en byrå.


Detta hittar du i en sminkkalender

Vad kan man då hitta för olika produkter i en sminkkalender? Det varierar så klart då olika adventskalendrar, utgivare och märken. Det finns även skönhetskalendrar med olika innehåll och inriktningar. Men en hel del är ändå gemensamt. Här går vi igenom vanliga sminkprodukter du kan hitta i en julkalender, häng med!

Detta hittar du i en sminkkalender
Exempel på innehåll i en sminkkalender

Bronzer eller solpuder används för att ge huden en “solkysst” look, skapa skuggor och definiera ansiktets konturer. Kan användas över hela ansiktet eller på specifika områden som kindbenen och pannan.

Concealer är en sminkprodukt framtagen för att dölja ojämnheter, mörka ringar och andra små skavanker på huden. Den har ofta en tjockare konsistens än foundation.

Eyebrow Conditioner används för att nära och stärka ögonbrynen vilket kan leda till fylligare och mer definierade bryn.

Eyeliner används för att definiera ögonen genom att rita en linje längs ögonfranslinjen. Finns i flytande, gel och pennaform.

Eyepencil är en penna som används för att framhäva och definiera ögonens konturer. Kan användas på ögonlocket eller längs vattenlinjen.

Highlighter är en produkt som används för att framhäva vissa delar av ansiktet som kindbenen, näsryggen och ögonbrynsbenet.

Läppglans ger läpparna en glänsande finish och kan användas ensamt eller över läppstift.

Läppenna används för att definiera och forma läpparnas konturer samt förhindra att läppstiftet “blöder” ut.

Läppstift används för att ge läpparna färg och finish. Finns i en mängd olika nyanser och finishar, från matt till glänsande.

Mascara appliceras på ögonfransarna för att förlänga, förtjocka och definiera dem. Handlar framför allt om ett visuellt uttryck men det finns även förlängande mascara.

Sminkborste är ett verktyg som används för att applicera och blanda sminkprodukter. Varje borste är designad för en specifik användning som att applicera foundation, ögonskugga eller rouge.

Makeup Sponge är ett sminkverktyg som används för att applicera och blanda flytande eller krämiga sminkprodukter som foundation och concealer.

Primer är en basprodukt som appliceras före smink för att förbättra dess hållbarhet och finish. Det finns specifika primers för ansiktet, ögonen och läpparna.

Rouge är ett sminkverktyg som används för att ge kinderna färg och skapa en hälsosam och “rosig” lyster. Rouge kan komma i pulver-, kräm- eller flytande form.

Setting Spray är en spray som används efter att sminket har applicerats för att sätta det och förlänga dess hållbarhet.

Sminkspegel är ett oumbärligt verktyg för sminkapplikation. Många sminkspeglar har förstoringsfunktioner och inbyggda ljus för att underlätta precisionen. I en sminkkalender – om det finns med – är spegeln oftast en liten enklare modell att ha med i handväskan.

Ögonskugga appliceras på ögonlocken för att ge färg, djup och definition. Finns i pulver-, kräm-, penna- eller flytande form.


Fler populära sminkkalendrar 2024

Fakta om adventskalendrarna i denna kategorin
Antal produkter i kategori Sminkkalender:28 st
Prisintervall:199 kr - 5 700 kr (Snittpris: 1 202 kr)
Antal produkter till REA-pris:2 st (25 - 50 % rabatt)
Kalender med mest REA:Voluspa 12-piece Calendar (Pris: 1 250 kr, ord. pris: 2 499 kr)

Senast kontrollerat: 2023-11-23


Elin
Elin är skribent på Adventskalenderguiden, hon har tidigare jobbat som webbredaktör på flera ledande svenska mode- och skönhetsmagasin. Elin ser alltid fram emot årets nya kaffe- och hudvårdskalendrar men är inte främmande för att testa nya typer av julkalendrar | Kontakt: elin@adventskalenderguiden.se

Men vad tycker du?