chokladkalender

Chokladkalender

Chokladkalendrar är antagligen den typen av julkalender som är uppskattad av nästan alla – allt från små barn till vuxna och äldre. Choklad är gott helt enkelt.

Kalendrar med choklad finns i många olika varianter – allt från enklare varianter med 24 bitar mjölkchoklad till lyxig exklusiv belgisk gourmetchoklad smaksatt med spännande smaker eller naturell – för att bara avnjutas precis som den är.

Chokladkalender från Malmö Chokladfabrik

2020 har Malmö Chokladfabrik gett ut en chokladkalender med lyxiga chokladpraliner smaksatta med spännande smaker som lakrits, hallon, päron och kardemumma.

Innehållet i chokladkalendern är både glutenfritt, fritt från nötter och soja. All choklad är dessutom ekologisk och Fairtrade-certifierad.

chokladkalender malmö chokladfabrik

SPOILER ALERT: På julafton är det jackpott – bakom lucka 24 hittar du hela 4 chokladbitar!

Baileys + Choklad = Baileys Chokladkalender 2020

För dig som gillar kombinationen av lena chokladtryfflar och irländsk Baileys så är Baileys chokladkalender given. Kalendern innehåller utöver choklad även söt kola som kombineras med Baileys-likören.

baileys chokladkalender

Om du inte själv är ett Baileys-fan så kan ett hett tips vara att ge kalendern i fars dag-present.

Årets STÖRSTA Chokladkalender 2020

Hör du till dem som tycker att chokladkalendern är snålt tilltagen och du skulle vilja äta mer än bara någon liten pralin eller chokladbit? Då är chokladkalendern Simply Chocolate Mega 2020 helt rätt kalender för dig, den är nämligen sprängfylld med 1,3 kg (!) choklad.

Mega chokladkalender

Inte nog med att kalendern innehåller över ett kilo choklad så har den även 30 luckor – vissa dagar får man nämligen öppna två luckor.

innehållet i chokladkalendern Mega Chokladkalender

Chokladkalendern innehåller vit och mörk choklad samt mjölkchoklad. Chokladen i kalendern är smaksatt med bland annat lakrits, kanel, kaffe, hallon, citron, apelsin, citron.

Den mörka chokladen har en chokladhalt på minst 60 %, mjölkchokladen minst 35 %.

Xocolatl Chokladkalender 2020

För dig som älskar sammetslen choklad kombinerat med kola och nougat så är Xocolatl adventskalender helt rätt val för dig.

xocolatl chokladkalender 2020

Bakom varje lucka finns en bit mjölkchoklad som är smaksatt med antingen nougat, kola eller salt karamell. Chokladkalendern är fri från gluten och palmolja.

Chokladkalender med marsipan

Älskar du också kombinationen choklad och marsipan? I Niedereggers Marsipan & Choklad adventskalender får man bakom varje lucka en exklusiv bit chokladdoppad marsipan gjord på rostad mandel.

chokladkalender med marsipan

Chokladkalendern är tillverkad av anrika Niederegger som faktiskt har tillverkat sin marsipan i över 200 år – så de vet helt klart vad de håller på med. I sin marsipan används över 70 % mandlar, vilket är en av anledningarna till att den smakar så gott och är så populär.

Chokladkalender att dela (för 2 personer)

Perfekta adventskalendern att avnjuta med sin sambo, pojkvän, flickvän, livskamrat, eller vem man nu bor tillsammans med. Chokladkalendern för två är en stor chokladkalender med två chokladbitar bakom varje lucka.

Den är dessutom extra generös med hela 30 luckor, det finns t.ex. en lucka 3½ och 12½ – vissa dagar behöver man extra mycket choklad!

Chokladen kommer från Simply Chocolat och har både mörk choklad, vit choklad och mjölkchoklad. Chokladen är smaksatt med bland annat apelsin, hallon och marsipan.

Chokladkalendrar 2020 – Alla julkalendrar med choklad

Bland årets chokladkalendrar hittar vi både enklare chokladkalendrar med mjölkchoklad, lyxig exklusiv choklad, erotiska kalendrar med lättklädda bilder kombinerade med choklad, kalendrar med smaksatt ljus och mörk choklad, kalendrar för barn, chokladdoppad marsipan och andra spännande nyheter.

Nya adventskalendrar med choklad

Tips! Flera av lakritskalendrarna innehåller även choklad, så om du både gillar lakrits och choklad bör du spana in årets lakritskalendrar.

Lindors kalendrar med ljus & mörk choklad

Lindor ger ut chokladkalendrar med delikata smakprover från deras sortiment. I chokladkalendern finns det både mjölkchoklad, vit choklad, mörk choklad (minst 60 % kakaohalt) och choklad fylld med hasselnötskräm.

Lindt ger även ut en Excellence-kalender med smakprover från deras mörka och ljusa excellence-chokladkakor.

Varför choklad och chokladkalender?

Varför ska man då unna sig, eller ge bort en chokladkalender? Bortsett från att choklad är gott så kan det även vara nyttigt och ha hälsofrämjande effekter.

Dels innehåller choklad antioxidanter och vissa tror även att chokladen är ett afrodisiakum som kan öka sexlusten.

Choklad har historiskt använts för medicinska syften och vissa studier har påvisat att choklad förlänger livslängden. Men man får ta det lite hela med en nypa salt då choklad ju även innehåller en del socker.

Ska man äta choklad är det bäst att göra det för att det är så gott, om det har några andra positiva egenskaper är det bara en bonus.

Då många tycker att choklad passar bra ihop till kaffet är även en kaffekalender ett bra komplement.

Ge bort en chokladkalender till någon du tycker om

En chokladkalender är en perfekt tidig julklapp att ge bort till sin pojkvän, flickvän, mamma eller pappa. Det är även en perfekt present till fars dag som inträffar i november.

Genom att ge kalendern till sin fru eller partner finns det fördelen att du säkert kommer få smaka själv på kalendern. Om du har en egoistisk partner som inte delar med sig är det bäst att du köper en extra kalender till dig själv med.

Du kan även ta med dig chokladkalendern till jobbet och bjuda kollegorna på lite smakprover om du inte orkar äta upp alla chokladbitarna själv. Något som garanterat kommer göra dig populär.