Doftljus adventskalender

yankee candle adventskalender

Med en doftljuskalender kan man få en mysig ombonad känsla i hemmet under hela december månad. Varje dag får man öppna en lucka som innehåller ett nytt doftljus.

Låt det bli en tradition att starta morgonen med att tända doftljuset. Doftljusen har en brinntid på 4 – 6 timmar så du kan tända och släcka det flera gånger under dagen, så att ljuset sprider julstämning precis när du vill. Tänk förslagsvis doftljuset på morgonen till frukosten, låt det vara släckt under dagen och tänd det sen igen på kvällen när familjen är samlad.

Den mest populära adventskalendern med doftljus kommer från Yankee Candle. Yankee Candle har tillverkat doftljus, doftoljor, aromlampor och liknande produkter under över 40 års tid. Till de mer exklusiva doftljuskalendrarna hör Voluspa där doftljusen är handtillverkade i Kalifornien (USA) och stor vikt läggs vid att hitta rätt ingredienser för att få fram unika dofter.

Doftljus kalendrar 2023

Yankee Candle adventskalender 2022

yankee candle adventskalender

Varje år ger Yanke Candle ut en ny adventskalender med en ny design och spännande doftljus från sortimentet, och år 2022 är inget undantag. Eftersom det är en julkalender kommer många av dofterna vara juliga – i kalendern brukar vi hitta ljus som sprider en doft av kanelstång, pepparkaka, granatäpple och julmagi.

Julkalendern från Yankee Candle innehåller 24 st doftljus med 8 olika mysiga och juliga dofter. En hållare för doftljusen följer även med i kalendern.

Årets Yankee Candle julkalender innehåller 3 st ljus utav varje:

  • Twinkling Lights, Tree Farm Festival
  • Letters to Santa, Christmas Eve Cocoa
  • Candlelit Cabin, Snowflake Cookie
  • Angel’s Wings, Christmas Cookie

Voluspa julkalender med doftljus

Voluspa julkalender

Voluspa är en exklusiv tillverkare av av doftljus, spa-produkter och inredningsdetaljer. Doftljusen är tillverkade av kokosvaxsblandning som hälls i förhand i glasburkarna. Till skillnad från många andra doftljus har Voluspa riktigt lång brinntid – upp till hela 25 timmar!

I Voluspa adventskalender får man 12 unika doftljus i glasburkar med dofter som Forbidden Fig, Santal Vanille, Apple Blue Clover, Baltic Amber och Santiago Huckleberry

Klinta adventskalender med doftljus

Klinta har tagit fram många miljövänliga och naturliga doftljus och massageljus som både är bra för huden och miljön. I år har Klinta lanserat en exklusiv adventskalender 25 unika doftljus som alla har en brinntid på minst 6 timmar. Till skillnad från flera andra doftljuskalendrar så är alla doftljusen i kalendern alltså med olika dofter.

Doftljus adventskalender från Klinta

Doftljusen är i glas och har dofter som Prosecco & vanilj, Bubbel & rosa grapefrukt samt Nytvättat. Både exklusiva och fräscha dofter.

På julafton får man dubbelt så mycket dofter – det är därför kalendern har 25 doftljus trots att det är 24 luckor.

Se även årets julkalendrar med badbomber, för ännu mer avkoppling och julstämning under vintermånaderna.


Elin
Elin är skribent på Adventskalenderguiden, hon har tidigare jobbat som webbredaktör på flera ledande svenska mode- och skönhetsmagasin. Elin ser alltid fram emot årets nya kaffe- och hudvårdskalendrar men är inte främande för att testa nya typer av julkalendrar.

Men vad tycker du?