Utförsäljning - Upp till 80% (!) rabatt på många populära julkalendrar

Adventskalender med vin

adventskalender med vin

En adventskalender med vin innehåller småflaskor med rött, vitt och/eller mousserande vin, cava och champagne. Då den svenska alkohollagstiftningen inte tillåter försäljning av vinkalender behöver man köpa från utlandet om man vill få tag på en “riktig” vinkalender.

Här går vi igenom vilka vinkalendrar som går att köpa och hur du enkelt kan göra din egna adventskalender med vin.

Obs! Den här sidan innehåller information om alkohol och vänder sig därför till personer som är 25 år och äldre.

Gör din egna adventskalender med vin

Kartongmall med allt som behövs för att enkelt göra din egna adventskalender med vin. Vinkalendern har 24 luckor som rymmer en halvflaska vin vardera (200 – 375 ml). Välj sen själv precis vad du vill fylla vinkalendern med – prosecco, rosé, rött vin, vitt vin eller cava – avsluta gärna med en liten champagneflaska på julafton!

Gör din egna adventskalender med vin
Färdig kalender för att göra egen vinkalender

Vinkalendern är mycket enkelt att sätta ihop – inga verktyg eller lim behövs utan du viker bara ihop kalendern enligt instruktionerna.

  • Mått (ihopmonterad): 79 x 32 x 27,5 cm
  • Observera att vinflaskor inte medföljer

Köp dryckeskalender online

Här nedan hittar du olika adventskalendrar för drycker. Du kan på så sätt göra din egen vinkalender, ölkalender eller whiskykalender.


Adventskalender med vin från Vinoteket

Den dansk-svenska webbutiken Vinoteket har en adventskalender med viner från hela världen som går att köpa som privatperson i Sverige. Julkalendern innehåller 24 flaskor vin (rött, vitt, mousserande) samt en liten flaska cava på julafton. Vinflaskorna i kalendern är på 187 ml, flaskan med mousserande bubbel är på 375 ml.

År 2022 har Vinoteket hela tre olika vinkalendrar att välja mellan – En adventskalender med vin från hela världen, en adventskalender med italienskt vin och en adventskalender med prosecco.

adventskalender med vin från hela världen
Adventskalender med vin från hela världen
adventskalender med italienskt vin
Adventskalender med italienskt vin
adventskalender med prosecco
Adventskalender med prosecco

Är det lagligt att köpa en vinkalender från Vinoteket?

Så här skriver de på sin webbplats: “Enligt Rosengrendomen från 2007 kan svenska privatpersoner, via distanshandel och tillsammans med oberoende transportleverantörer, importera vin från andra EU-länder. Vinoteket.com ApS följer gällande regler, har distanshandelstillstånd hos Skatteverket för löpande inbetalning av svensk moms och svensk alkoholskatt samt är certifierade av Trygg e-handel.”

Köper man online kan man få hemleverans till Sverige inom 5 vardagar, bor du i storstad går det generellt snabbare.


Gör din egen vinkalender

Det är även enkelt att göra sin egen vinkalender. Köp 24 småflaskor med vin från Systembolaget som du antingen placerar ut i en färdig kartongmall eller gör en egen lösning med paket / påsar.

DIY gör egen vinkalender mall

Det finns en färdig sådan kartongmall (wellpapp) för att just göra en egen vinkalender. Julkalendern har måtten 48 x 31 x 26 cm (LHD) där facken rymmer vinflaskor upp till 25 cm höga, den passar perfekt till småflaskor vin på 33 cl som är ca 22 cm höga. Välj gärna en mer påkostad liten flaska på julafton – helst riktig champagne.

  • Mått (ihopmonterad): 48 x 31 x 26 cm
Fakta om adventskalendrarna i denna kategorin
Antal produkter i kategori Dryck:5 st
Prisintervall:199 kr - 249 kr (Snittpris: 217 kr)

Senast kontrollerat: 2023-10-25


Elin
Elin är skribent på Adventskalenderguiden, hon har tidigare jobbat som webbredaktör på flera ledande svenska mode- och skönhetsmagasin. Elin ser alltid fram emot årets nya kaffe- och hudvårdskalendrar men är inte främmande för att testa nya typer av julkalendrar | Kontakt: elin@adventskalenderguiden.se

Men vad tycker du?