Tävling! Var med i utlottningen av 3 st adventskalendrar för vuxna

Adventskalender med vin

En adventskalender med vin innehåller småflaskor med rött, vitt och/eller mousserande vin. Då den svenska alkohollagstiftningen inte tillåter försäljning av vinkalender får man köpa från utlandet. Här går vi igenom vilka vinkalendrar som går att köpa och hur du gör en egen adventskalender med vin.

Obs! Den här sidan innehåller information om alkohol och vänder sig därför till personer som är 25 år och äldre.

Adventskalender med vin från Vinoteket

Den dansk-svenska webbutiken Vinoteket har en adventskalender med viner från hela världen som går att köpa som privatperson i Sverige. Julkalendern innehåller 24 flaskor vin (rött, vitt, mousserande) samt en liten flaska champagne på julafton. Vinflaskorna i kalendern är på 187 ml, champagneflaskan är på 375 ml.

adventskalender med vin

Är det lagligt att köpa en vinkalender från Vinoteket?

Så här skriver de på sin webbplats: “Enligt Rosengrendomen från 2007 kan svenska privatpersoner, via distanshandel och tillsammans med oberoende transportleverantörer, importera vin från andra EU-länder. Vinoteket.com ApS följer gällande regler, har distanshandelstillstånd hos Skatteverket för löpande inbetalning av svensk moms och svensk alkoholskatt samt är certifierade av Trygg e-handel.”

Köper man online kan man få hemleverans till Sverige inom 5 vardagar.

Läs mer om Vinoteket och deras vinkalender här.

Gör din egen vinkalender

Det är även enkelt att göra sin egen vinkalender. Köp 24 småflaskor med vin från Systembolaget som du antingen placerar ut i en färdig kartongmall eller gör en egen lösning med paket / påsar.

Köp dryckeskalender online

Här nedan hittar du olika adventskalendrar för drycker. Du kan på så sätt göra din egen vinkalender, ölkalender eller whiskykalender.