Tekalender

För alla teälskare så är tekalendern klockren –  med en te-adventskalender får man prova på många nya spännande te-sorter och smaker under december månad.

Många av tekalendrarna har ekologiskt och hållbart te. Tekalendrarna finns med både pyramidpåsar, vanliga påsar och te i lösvikt.

En tekalender innehåller ofta smaksatt te, exempelvis te med smak av ingefära, hallon, tranbär och andra bär och örter.


Your Wellness Tekalender 2020

Your Wellness Teadventskalender innehåller ekologiskt te med hälsosamt innehåll som superbär, ginseng, kamomill och annat som både är välgörande och gott.

Totalt 25 pyramidpåsar te med både grönt te, svart te samt rooibos te.


Kahls Tekalender 2020 – 24 olika smaker med lösviktste

I årets adventskalender från Kahls får du prova på 24 olika sorters te. Varje påse innehåller 4 gram te (räcker till 2 koppar) med spännande smaker. På påsen kan du läsa vad dagens te har för smak och innehåll.

Kahls Tekalender

Med adventskalendern får du även en snygg tesil att använda när du gör dina koppar samt ett informationshäfte där du kan läsa mer om smakerna i årets tekalender.


Teadventskalendern 2020 – ekologiskt med spännande smaker

Svenska NABO har även i år gett ut sin populära och snyggt designade teadventskalender med 24 ekologiska te-sorter. I kalendern finns både rooibos-te, örtte, samt grönt, svart och vitt te.

Te-adventskalendern innehåller 24 påsar med olika teer i lösvikt. Alla teerna i julkalendern är ekologiska och på påsarna kan du läsa mer om te-sorten och få information om hur du bäst brygger din kopp te.

teadventskalender

Te-adventskalender

Varje påse innehåller 5 gram till vilket räcker till en eller två koppar te (beroende på hur starkt du vill ha det).

Några av smakkombinationerna du kommer stöta på i årets teadventskalender är Chai, Lussekatt, Lingon, Knäck, Pepparkakshus och Polkagrisstång.


Populär tekalender 2020 – English Tea Shop

En riktigt popoulär Tekalender är English Tea Shops adventskalender. Utöver den snygga designen så får man prova på hela 12 olika smaker bakom de 24 luckorna.

I årets adventskalender från English Tea Shop hittar vi ekologiskt te med smak av bland annat hibiskus, granatäpple, ingefära och tranbär.

Kalendern har både rött, svart, grönt och vitt te som alla kommer i små söta numrerade förpackningar med en pyramidpåse thé inuti.

Att adventskalendern dessutom har ett riktigt bra pris gör inte heller saken sämre.


Adventskalender med te & novell i mini-format

I kalendern ”Stunder i Advent” får man under varje advent öppna en lucka i adventskalendern som innehåller en svensk klassisk novell (t.ex. Viktor Rydberg) och en påse tillhörande te.

Stunder i advent tekalender
stunder i advent te & böcker

Tepåsen i kalendern är framtagen för att passa till novellen – så samtidigt som du sätter dig och läser i favoritfåtöljen så får du njuta av en kopp varm te och får en mysig och avkopplande stund.


Pukka Te Adventskalender 2020

Pukka Te är tillbaka med sin adventskalender med 100 % ekologiska te-sorter fria från konserveringsmedel. I adventskalendern finns 24 unika te-påsar.

Pukka Te adventskalender

I årets Pukka adventskalender hittar vi både chaite, grönt te och svart te. Te-påsarna är smaksatta med många spännande smaker som ingefära, lakritsrot, vanilj, kanelstång, hibiskusblomma, apelsinskal och citrongräs.


Tekalendrar 2020

Varje år ges det ut ett flertal olika teadventskalendrar, både helt nya kalendrar och klassiska tekalendrar som kommer i en ny utgåva.

Några av de återkommande te-adventskalendrarna är English Tea Shop adventskalender, Teadventskalendern, Pukkas ekologiska te-kalender, Julkalendern ”24 Days of Tea” från NUTE och Teadventskalendern från Hilke.

Vad är en tekalender?

En tekalender kan både bestå av 24 olika sorters te, men det är vanligare att kalendern innehåller runt 6 olika sorter med 4 påsar vardera. Det innebär att om du hittar en favoritsmak så får du prova på den även fler gånger.

Föredrar du en annan varm dryck under vintermånaderna – kaffe – kan du spana in alla årets kaffekalendrar här.