Utförsäljning - Upp till 80% (!) rabatt på många populära julkalendrar

Tekalender

För alla teälskare så är tekalendern klockren –  med en te-adventskalender får man prova på många nya spännande te-sorter och smaker under december månad och börja varje dag med en rykande kopp te.

Många av tekalendrarna har ekologiskt och hållbart te. Tekalendrarna finns med både pyramidpåsar, vanliga tepåsar och te i lösvikt. Det vanligaste är te i pyramidpåsar och vanliga tepåsar för engångsbruk. Tepåsarna i adventskalendern räcker normalt för två koppar – så en tekalender är perfekt att dela med sin vän eller sambo.

En tekalender innehåller ofta smaksatt te, exempelvis te med smak av ingefära, hallon, tranbär och andra bär och örter. Tekalendern innehåller ofta både bästsäljare från vanliga sortimentet, nyheter för året och teer med juliga smaker som kanel, apelsinskal och nejlikor.


Teadventskalendern 2023 – ekologiska lösviktsteer

Svenska NABO har även i år gett ut sin populära och snyggt designade teadventskalender med 24 ekologiska te-sorter. I kalendern finns både rooibos-te, örtte, samt grönt, svart och vitt te. Allt från kryddigt till blommigt och allt däremellan.

Te-adventskalendern innehåller 24 påsar med olika teer i lösvikt. Alla teerna i julkalendern är ekologiska och på påsarna kan du läsa mer om te-sorten och få information om hur du bäst brygger din kopp te.

Varje påse innehåller 5 gram till vilket räcker till en eller två koppar te (beroende på hur starkt du vill ha det). Antingen en kopp stark te eller två va


Tekalendrar 2024

Varje år ges det ut ett flertal olika teadventskalendrar, både helt nya kalendrar och klassiska tekalendrar som kommer i en ny utgåva.

Några av de återkommande te-adventskalendrarna är English Tea Shop adventskalender, Teadventskalendern, Pukkas ekologiska te-kalender, Julkalendern “24 Days of Tea” från NUTE och Teadventskalendern från Hilke.


Kahls Tekalender – 24 olika smaker med lösviktste

I årets adventskalender från Kahls får du prova på 24 olika sorters te. Varje påse innehåller 4 gram te (räcker till 2 koppar) med spännande smaker. På påsen kan du läsa vad dagens te har för smak och innehåll.

Årets tekalender 2023 heter Från Frö till Kopp där man för varje tepåse för följa med på resan från plantagen och odlingen tills dess att tepåsen hamnar i din tekopp efter att du öppnat din lucka.

kahls tekalender

Med adventskalendern får du även en snygg tesil att använda när du gör dina koppar samt ett informationshäfte där du kan läsa mer om smakerna i årets tekalender och få brygginstruktioner. I häftet kan du även betygsätta teerna – du kommer säkert hitta många favoriter du vill köpa igen.


tekalender chrismas tree adventskalender

Tekalender Julgran 2023

Tekalendern Christmas Tree från English Tea Shop innehåller 25 lådor och blir vackert staplade precis som en julgran. När du drar ut lådorna i tekalendern får du prova på totalt 13 olika smaker av ekologiskt te med både svart te, rooibos, grönt te och örtte.

Pyramidpåsarna i kalendern har smaker som tranbär, äpple, ingefära, kanel och citrus. Lucköppningen blir en perfekt start på dagen då man får unna sig en värmande kopp te!


Your Wellness Tekalender 2023

Your Wellness Teadventskalender innehåller ekologiskt te med hälsosamt innehåll som superbär, ginseng, kamomill och annat som både är välgörande och gott.

Totalt 25 pyramidpåsar te med både grönt te, svart te samt rooibos te.Adventskalender med te & novell i mini-format

I kalendern “Stunder i Advent” får man under varje advent öppna en lucka i adventskalendern som innehåller en svensk klassisk novell (t.ex. Viktor Rydberg) och en påse tillhörande te.

I årets julkalender från Novellix finns noveller från Selma Lagerlöf, H.C. Andersen, Louisa May Alcott och Charles Dickens.

Stunder i advent tekalender
stunder i advent te & böcker

Tepåsen i kalendern är framtagen för att passa till novellen – så samtidigt som du sätter dig och läser i favoritfåtöljen så får du njuta av en kopp varm te och får en mysig och avkopplande stund.


Pukka Te Adventskalender 2023

Pukka Te är tillbaka med sin adventskalender med 100 % ekologiska te-sorter fria från konserveringsmedel. I adventskalendern finns 24 unika te-påsar.

pukka te adventskalender

I årets Pukka adventskalender hittar vi både chaite, grönt te och svart te. Te-påsarna är smaksatta med många spännande smaker som ingefära, lakritsrot, vanilj, kanelstång, hibiskusblomma, apelsinskal och citrongräs.


Tekalender med spännande smaker (lösvikt eller påsar)

World of Tea är en spännande teadventskalender där du får prova på tesorter från hela världen. Julkalender innehåller 24 unika tesorter, både traditionella smaker, julteer och andra intressanta smakkombinationer.

world of tea adventskalender

Julteer har smaker som pepparkaka med choklad, kanel och pepparmynta. De andra tesorterna har namn som Eggnog, Frosted Fruitcake, Pumping Pomegranate och Strawberries & Cream. Teerna är smaksatta med bl.a. björnbär, apelsin, nypon, jordgubbar och gojibär.

Finns både med tepåsar och med lösviktste.


tekalender mumin

Mumin Tekalender 2022

Från Nordqvist finns i år en söt tekalender med Mumin-tema. Kalendern innehåller 24 smaksatta teer i pyramidpåsar.

Kalendern skickas från Finland, men det går att få leverans till Sverige. Tänk på att frakt, tull och andra avgifter kan tillkomma.


Populär tekalender 2023 – English Tea Shop

En riktigt popoulär Tekalender är English Tea Shops adventskalender. Adventskalendern har både en snygg design och är i form av en boxkalender som man öppnar upp likt en bok. I adventskalendern så får man prova på hela 12 olika te-smaker bakom de 24 luckorna.

I årets adventskalender från English Tea Shop hittar vi ekologiskt te med smak av bland annat hibiskus, granatäpple, ingefära och tranbär.

Kalendern har både rött, svart, grönt och vitt te som alla kommer i små söta numrerade förpackningar med en pyramidpåse thé inuti.

Att adventskalendern dessutom har ett riktigt bra pris gör inte heller saken sämre. En återkommande favoritkalender för alla tedrickare!


24 days of tea adventskalender 2021

24 Days of Tea Adventskalender 2023

Från danska NUTE kommer denna adventskalender med ekologiska teer. Totalt finns det 12 olika tesorter bakom de 24 utdragsbara luckorna.

Under december kommer du att få prova på både svart, grönt och rooibos-te, med smaker som vinbär, kryddnejlika, muskot, kanel, ingefära och lakritsrot.


Vad är en tekalender?

En tekalender kan både bestå av 24 olika sorters te (t.ex. NABO och deras teadventskalender) men det är vanligare att kalendern innehåller runt 6 olika sorter med 4 påsar vardera. Det innebär att om du hittar en favoritsmak så får du prova på den även fler gånger.

Mängden te bakom varje lucka brukar räcka till 2 – 3 koppar te, så en tekalender är perfekt både för dig som vill dela en kopp te med en partner eller vän. Låt då tepåsen dra i några minuter i en tekanna med 3 – 4 dl vatten. Teet dricks sen bäst vid runt 60 – 65 grader då det har hunnit svalna lite.

Det många gillar med en tekalender är enkelheten, allt som behövs är varmt vatten och eventuellt en tesil i de fall kalendern innehåller lösviktste. Sen är det bara att vänta några minuter så är din kopp te klar.

Detta passar bra ihop med en tekalender

Föredrar du en annan varm dryck under vintermånaderna – kaffe – kan du spana in alla årets kaffekalendrar här. Finns det både kaffe- och tedrickare i familjen kan ni köpa “matchande” julkalendrar, exempelvis har Kahl’s och NABO både en kaffekalender och en tekalender.

Det finns även andra ätbara adventskalender med innehåll som passar bra ihop med te som marmeladkalendrar. Smörgåsar och kex med ost passar också utmärkt ihop med te – dock finns det inga sådana julkalendrar.

Teadventskalendern – ekologiskt med spännande smaker

Svenska NABO har även i år gett ut sin populära och snyggt designade teadventskalender med 24 ekologiska te-sorter. I kalendern finns både rooibos-te, örtte, samt grönt, svart och vitt te.

Te-adventskalendern innehåller 24 påsar med olika teer i lösvikt. Alla teerna i julkalendern är ekologiska och på påsarna kan du läsa mer om te-sorten och få information om hur du bäst brygger din kopp te.

designtorget teadventskalender

teadventskalendern

Varje påse innehåller 5 gram till vilket räcker till en eller två koppar te (beroende på hur starkt du vill ha det).

Några av smakkombinationerna du kommer stöta på i årets teadventskalender är Chai, Lussekatt, Lingon, Knäck, Pepparkakshus och Polkagrisstång. Nytt för i år är att fyra av tesorterna innehåller mandel.

Fakta om adventskalendrarna i denna kategorin
Antal produkter i kategori Te-kalender:32 st
Prisintervall:60 kr - 799 kr (Snittpris: 191 kr)
Antal produkter till REA-pris:4 st (15 - 70 % rabatt)
Nyhet:Te Adventskalender (2024-05-31)
Kalender med mest REA:Tekalender - Ekologiskt te, Vit (Pris: 60 kr, ord. pris: 199 kr)

Senast kontrollerat: 2023-11-13


Elin
Elin är skribent på Adventskalenderguiden, hon har tidigare jobbat som webbredaktör på flera ledande svenska mode- och skönhetsmagasin. Elin ser alltid fram emot årets nya kaffe- och hudvårdskalendrar men är inte främmande för att testa nya typer av julkalendrar | Kontakt: elin@adventskalenderguiden.se

Men vad tycker du?