Utförsäljning - Upp till 80% (!) rabatt på många populära julkalendrar

Whiskykalender

En whiskykalender är precis vad det låter som – en julkalender med 24 flaskor whisky. Eftersom en whiskyflaska normalt innehåller 700 ml blir 24 x 0,7 L = 16,8 liter whisky att dricka under december lite väl mycket för de flesta, därför brukar en whiskykalender istället innehålla miniflaskor med olika whiskysorter.

Whiskyflaskor i en adventskalender innehåller därför normalt ca 3 ml per flaska – vilket väl får betraktas som mer rimliga mängder med whisky.

Eftersom vi har alkoholmonopol i Sverige – och Systembolaget (tyvärr) inte säljer någon färdig whiskykalender – ställs du inför två alternativ:

  1. Skapa din egna whiskykalender
  2. Köp en kalender från utlandet

Obs! Den här sidan innehåller information om alkohol och vänder sig därför till personer som är 25 år och äldre.


Swedish Tonic cocktailkalender

Swedish Tonic har i år gett ut en cocktailkalender med 4 st flaskor cocktailsirap för att blanda till riktigt goda drinkar.

Flaskorna har smaker som Tonic Syrup Orange & Cloves, Tonic Syrup Cardamom & Coffee, Tonic Syrup Winter Edition och Tonic Syrup.

Recept medföljer som går igenom precis hur du blandar till dina cocktails.


Adventskalender med choklad & whisky

Anthon Berg har i år gett ut en adventskalender med spritfyllda chokladflaskor. Chokladpralinerna har fyllning med smaker som Famous Grouse, Likör 43, Galliano, Guinness (öl) och Cointreau. Nu är detta så klart mer av en godis- och chokladkalender än en whiskykalender. Men julkalendern innehåller ändå whisky och har en alkoholhalt på 3,9 %.

anthon berg adventskalender med whisky & choklad

Totalt innehåller julkalendern 24 st små spritflaskor, med totalt 12 olika smaker. Chokladen är mörk och en tredjedel av innehållet är dryck. Spritsorterna i spritkalendern är whisky, rom, cognac, vodka, calvados och likör.


Skapa din egna whiskykalender

Det är enkelt att skapa sin egen whiskykalender. Se helt enkelt till att införskaffa 24 miniflaskor whisky från Systembolaget (eller annat försäljningsställe) som du antingen lägger i en pappkalender alternativt helt enkelt numrerar flaskorna från 1 – 24.

Om 24 whiskyflaskor är för mycket kan du skapa en adventskalender som helt enkelt öppnas under advent, då behöver kalendern bara rymma 4 flaskor whisky.

För att få lite variation i kalendern kan du även fylla den med småflaskor av tequila, rom eller gin.

Det finns även färdiga kartongkalendrar som passar perfekt för just att göra sin egna whiskykalender:

gör egen whiskykalender / dryckeskalender

Dryckeskalendern här ovan går att fylla med valfria flaskor på upp till 33 cl (på julafton får det plats hela 50 cl dryck).


Köp en whiskykalender från utlandet

Whiskykalender Danmark

Bara för att en whiskykalender inte går att köpa i Sverige finns det inget som hindrar en från att beställa från utlandet.

Det är möjligt att beställa till Sverige, dock tillkommer frakt på 99 DKK.

  • thespiritco.com finns det möjlighet att köpa flera olika whiskykalendrar. Kalendrarna innehåller 24 flaskor á 30 ml med teman som scotch whisky, premium gin, bourbon, japansk whisky samt exklusiva och ovanliga whiskysorter (denna kalendern ser du på bilden nedan).
ovanliga whiskysorter adventskalender
Whiskykalender, bild från https://thespiritco.com/

Obs! Företaget Thespiritco är brittiskt och pga. Brexit kan man för närvarande inte skicka sina whiskykalendrar till Sverige eller Europa, förhoppningsvis kommer detta att lösa sig längre fram.


Adventskalender med spritfylld choklad (inklusive whisky)

En slags adventskalender med whisky som faktiskt går att köpa i Sverige är chokladkalendrar där chokladen är fylld med olika spritsorter.

Den här whiskykalendern / chokladkalendern från Royal de Lys innehåller Whisky Label 5, Cointreau, Kirsch, Poire Williams, Cognac Camus och St James Rum.


Dryckeskalendrar & whiskykalendrar 2024

Baileys Adventskalender

Baileys har gett ut en chokladkalender där chokladtryfflarna i adventskalendern är smaksatt av äkta original Baileys Irish Cream.

Ingen äkta alkoholkalender förvisso men då julkalendern är smaksatt med äkta Baileys är kalendern endast för vuxna och är en perfekt julkalender för dig som vill unna dig lena chokladtryfflar smaksatta med Baileys.

Baileys adventskalender

Baileys-kalendern innehåller både tryffelkulor med Baileys Irish Cream samt praliner med kola som även de är smaksatta med Baileys.


famouse grouse whisky & choklad julkalender

Famous Grouse Choklad & Whiskykalender

Den här smarriga adventskalendern har kombinerat chokladpraliner med Famous Grouse skotsk whisky.

Ett riktigt bra tips på adventskalender för dig som gillar den riktigt fina kombinationen av whisky och len choklad.Elin
Elin är skribent på Adventskalenderguiden, hon har tidigare jobbat som webbredaktör på flera ledande svenska mode- och skönhetsmagasin. Elin ser alltid fram emot årets nya kaffe- och hudvårdskalendrar men är inte främmande för att testa nya typer av julkalendrar | Kontakt: elin@adventskalenderguiden.se

Men vad tycker du?