Whiskykalender

En whiskykalender är precis vad det låter som – en julkalender med 24 flaskor whisky. Eftersom en whiskyflaska normalt innehåller 700 ml blir 24 x 0,7 L = 16,8 liter whisky att dricka under december lite väl mycket för de flesta, därför brukar en whiskykalender istället innehålla miniflaskor med olika whiskysorter.

Whiskyflaskor i en adventskalender innehåller därför normalt ca 3 ml per flaska – vilket väl får betraktas som mer rimliga mängder med whisky.

Eftersom vi har alkoholmonopol i Sverige – och Systembolaget (tyvärr) inte säljer någon färdig whiskykalender – ställs du inför två alternativ:

  1. Skapa din egna whiskykalender
  2. Köp en kalender från utlandet

Skapa din egna whiskykalender

Det är enkelt att skapa sin egen whiskykalender. Se helt enkelt till att införskaffa 24 miniflaskor whisky från Systembolaget (eller annat försäljningsställe) som du antingen lägger i en pappkalender alternativt helt enkelt numrerar flaskorna från 1 – 24.

Om 24 whiskyflaskor är för mycket kan du skapa en adventskalender som helt enkelt öppnas under advent, då behöver kalendern bara rymma 4 flaskor whisky.

För att få lite variation i kalendern kan du även fylla den med småflaskor av tequila, rom eller gin.

Köp en whiskykalender från utlandet

Whiskykalender DanmarkBara för att en whiskykalender inte går att köpa i Sverige finns det inget som hindrar en från att beställa från utlandet.

  • Danska uhrskov-vine.dk brukar exempelvis både ha whiskykalendrar, romkalendrar och ginkalendrar i sortimentet.

Det är möjligt att beställa till Sverige, dock tillkommer frakt på 99 DKK.