Tävling! Var med i utlottningen av 3 st adventskalendrar för vuxna

Whiskykalender

En whiskykalender är precis vad det låter som – en julkalender med 24 flaskor whisky. Eftersom en whiskyflaska normalt innehåller 700 ml blir 24 x 0,7 L = 16,8 liter whisky att dricka under december lite väl mycket för de flesta, därför brukar en whiskykalender istället innehålla miniflaskor med olika whiskysorter.

Whiskyflaskor i en adventskalender innehåller därför normalt ca 3 ml per flaska – vilket väl får betraktas som mer rimliga mängder med whisky.

Eftersom vi har alkoholmonopol i Sverige – och Systembolaget (tyvärr) inte säljer någon färdig whiskykalender – ställs du inför två alternativ:

  1. Skapa din egna whiskykalender
  2. Köp en kalender från utlandet

Obs! Den här sidan innehåller information om alkohol och vänder sig därför till personer som är 25 år och äldre.

Skapa din egna whiskykalender

Det är enkelt att skapa sin egen whiskykalender. Se helt enkelt till att införskaffa 24 miniflaskor whisky från Systembolaget (eller annat försäljningsställe) som du antingen lägger i en pappkalender alternativt helt enkelt numrerar flaskorna från 1 – 24.

Om 24 whiskyflaskor är för mycket kan du skapa en adventskalender som helt enkelt öppnas under advent, då behöver kalendern bara rymma 4 flaskor whisky.

För att få lite variation i kalendern kan du även fylla den med småflaskor av tequila, rom eller gin.

Det finns även färdiga kartongkalendrar som passar perfekt för just att göra sin egna whiskykalender:

Den här varianten på bilden ovan kan du fylla med 24 valfria småflaskor med whisky (eller annan spritdryck). Facken är 12 x 5 x 5 cm och passar därför perfekt för småflaskor på ca 50 ml.

Kartongen för att göra egen whiskykalender finns att köpa hos Coolstuff för 79 kr.

Köp en whiskykalender från utlandet

Whiskykalender Danmark

Bara för att en whiskykalender inte går att köpa i Sverige finns det inget som hindrar en från att beställa från utlandet.

Det är möjligt att beställa till Sverige, dock tillkommer frakt på 99 DKK.

  • thespiritco.com finns det möjlighet att köpa flera olika whiskykalendrar. Kalendrarna innehåller 24 flaskor á 30 ml med teman som scotch whisky, premium gin, bourbon, japansk whisky samt exklusiva och ovanliga whiskysorter (denna kalendern ser du på bilden nedan).
ovanliga whiskysorter adventskalender
Whiskykalender, bild från https://thespiritco.com/

Obs! Företaget Thespiritco är brittiskt och pga. Brexit kan man för närvarande inte skicka sina whiskykalendrar till Sverige eller Europa, förhoppningsvis kommer detta att lösa sig längre fram.

Baileys Adventskalender 2021

Baileys har gett ut en chokladkalender där chokladtryfflarna i adventskalendern är smaksatt av äkta original Baileys Irish Cream.

Ingen äkta alkoholkalender förvisso men då julkalendern är smaksatt med äkta Baileys är kalendern endast för vuxna och är en perfekt julkalender för dig som vill unna dig lena chokladtryfflar smaksatta med Baileys.

Baileys adventskalender

Baileys-kalendern innehåller både tryffelkulor med Baileys Irish Cream samt praliner med kola som även de är smaksatta med Baileys.


famouse grouse whisky & choklad julkalender

Famous Grouse Choklad & Whiskykalender

Den här smarriga adventskalendern har kombinerat chokladpraliner med Famous Grouse skotsk whisky.

Ett riktigt bra tips på adventskalender för dig som gillar den riktigt fina kombinationen av whisky och len choklad.


Dryckeskalendrar & whiskykalendrar 2021