Utförsäljning - Upp till 80% (!) rabatt på många populära julkalendrar

Adventskalender Fiske

adventskalender fiske

I en fiskekalender får fiskaren 24 nya fiskedrag, fiskeredskap och andra tillbehör. En adventskalender med fiskedrag innehåller många olika typer av sportfiskeprylar och olika drag som spinnare, skeddrag och jigg samt tillbehör som tafsar, fjäderringar och beteshakar.

Fiskedrag har en tendens att försvinna i samband med fisketuren, då det ju är inte bara öringen som fastnar på kroken utan allt för ofta blir det istället bottennapp. Alla fiskare behöver faktiskt få lite påfyllning i fiskelådan och en fiskekalender är en smart lösning på detta.

Köp adventskalender med fiskedrag här

Vem borde få en fiske julkalender?

En julkalender med fiskekalender är en perfekt rolig julkalender att ge till små och stora fiskare inför julen. Om pappa är storfiskare – eller kanske önskat att han vore det – så är en fiske adventskalender en perfekt fars dag-present.

Även om fiske i Sverige brukar vara bäst under vår, sommar och höst så skadar det inte att fylla på fiskelådan under julen med många nya spännande drag. Då är man väl förberedd när vårvärmen kommer så att man kan testa sina nya fiskedrag. Havsöring går att fiska redan under tidig vår när det är några plusgrader ute. Det går att fiska även under vintern, men då ska det helst vara en mild sådan.

Vilka fiske-adventskalendrar finns det?

Adventskalendrar med fiskedrag har inte funnits i så många år. Den första fiskekalendern som vi på Adventskalenderguiden har stött på är Jakki Fiskarens julkalender Linko och Fladen Fiskarens julkalender från finska Fladen. Dessa fiskekalendrar dök upp under 2019 och har sen kommit i en årlig kalender med uppdaterat innehåll.

Fladens fiskekalender

Kalendrarna innehåller både fiskedrag och olika tillbehör som kan komma att behövas som fjäderringar och trekrokar. Ungefär hälften av innehållet i Fladens adventskalendrar är fiskedrag och andra delen är olika tillbehör som gör att du kan bygga ihop dina drag med låslekare, fjäderringar och krokar.

fladen fiskekalender
“Spoiler alert” – så här kan innehållet se ut i en fiske adventskalender (Fladens)

Fladens fiskekalender är en väldigt prisvärd kalender där priset brukar ligga på runt 300 – 400 kr. Kalendern brukar komma ut till försäljning under slutet av september eller början i oktober. Ibland går den att förbeställa redan innan det.

Westin Adventskalender för sportfiske

Ytterligare en fiske adventskalender som har kommit ut under några års tid är Westin Adventskalender Predator. Fokus ligger ofta på fiske för havsöring (Sea trout) men Westins adventskalendrar kommer även i andra varianter med kvalitetsprodukter från det egna märket.

westin adventskalender fiske
Westins adventskalender med fiskedrag och tillbehör – här i premium-variant med innehåll värt över 1 000 kr.

Vissa av fiskedragen och färgkombinationerna man hittar i Westins fiskekalendrar går bara att få tag på genom just kalendern och blir på så sätt unika. Fiskeadventskalendern finns med teman som gädda, gös, abborre och/eller havöring. Det går på så sätt att hitta kalender som passar beroende på om man föredrar sjöfiske eller havsfiske.

Abu Garcia & Berkley adventskalender

Det finns även adventskalender från det klassiska svenska fiskemärket Abu Garcia och Berkley. Abu Garcia grundades för över 100 år sedan. På den tiden fanns det inga fiskekalendrar direkt men däremot sportfiskare.

I Abu Garcias adventskalender kan man exempelvis ofta hitta Berkley Pulse Spintail 14g, ett fiskedrag som med sin roterande svans attraherar fisk. Detta kompletteras med Berkley Power Swimmer Soft 3.8’’ som är ett mjukare bete som simmar realistiskt i vattnet och lockar till sig rovfisk.

Abu Garcia & Berkley adventskalender
Adventskalender med fiskedrag från legendariska svenska Abu Garcia

För de som föredrar jigfiske finns det Berkley Fusion19 round jighead. Dessa jigghuvuden (krok med tyngd) kan kombineras med mjuka beten som Berkley URBN Bubble Creeper eller Berkley Pulse Shad, vilket gör att draget simmar på ett verklighetstroget sätt under vattnet.

Abu Garcia har också ofta med sina klassiska drag som Abu Garcia Spinner 5gr och Abu Garcia Tormentor Jointed 11cm 20g. Dessa drag är kända för sin förmåga att locka fram fisk från sina gömställen.

Fakta om adventskalendrarna i denna kategorin
Antal produkter i kategori Fiske julkalendrar:8 st
Prisintervall:199 kr - 2 299 kr (Snittpris: 1 051 kr)
Antal produkter till REA-pris:3 st (31 - 42 % rabatt)
Billigast:Fladen Fiskarens julkalender (199 kr)
Kalender med mest REA:Jakki Fiskarens julkalender (Pris: 199 kr, ord. pris: 344 kr)

Senast kontrollerat: 2023-10-24


Elin
Elin är skribent på Adventskalenderguiden, hon har tidigare jobbat som webbredaktör på flera ledande svenska mode- och skönhetsmagasin. Elin ser alltid fram emot årets nya kaffe- och hudvårdskalendrar men är inte främmande för att testa nya typer av julkalendrar | Kontakt: elin@adventskalenderguiden.se

Men vad tycker du?