Godiskalender

Kalendrar med godis och choklad som framför allt är för barn, även om så klart även vuxna kan uppskatta en smarrig godiskalender. Med en godiskalender kan man upptäcka nya spännande godisbitar man kanske inte testat innan, detta då godistillverkarna ofta lägger in lite nya versioner av sina klassiker i kalendern.

Vanligast är godiskalendrar med choklad (och då mjölkchoklad) men det finns även kalendrar med andra sötsaker som Kinderägg, Haribo, kola, marsipan, gelébönor, praliner, polkagrisar och karameller.

Här hittar du alla våra godiskalendrar, bland annat:


Pralinhusets godiskalender 2023

Smarrig godiskalender från Pralinhuset med chokladpraliner och tryfflar. En godiskalender för framför allt vuxna. Perfekt för att avbjuta en god chokladbit varje decembermorgon eller till fikat.

Finns bland annat med spännande chokladsmaker och kombinationer som choklad med apelsin, ingefära, rostade nötter, nougat, karamell och hallon yoghurt.


polkagris adventskalender godis

Polkagrisar Adventskalender 2023

Polkagriskalender framtagen av Grenna Polkagriskokeri med 14 olika smaker på polkagrisstängerna och polkagrisklubborna. Polkagrisarna har smaker som supersur, gräddkola, tuttifrutti, lakrits, blåbär, hallon och fizzy bubble.

En julkalender som verkligen sprider julstämning och uppskattas av både stora och små! Stor godiskalender med total vikt på hela 600 gram.


lakritspipa lakritskalender

Godiskalender med lakritspipor

Lakritskalendern Skipper’s Pipe är en rolig julkalender full med de klassiska Cloetta lakritspiporna.

Julkalendern består av 24 st luckor med lakritspipor varav 4 är smaksatta med havssalt. Det finns även en en jättestor pipa i XL-format.


anthon berg adventskalender

Anthon Berg adventskalender med marsipan 2023

Marsipankalender från klassiska tillverkaren Anthon Berg som är kända för sina lyxiga chokladdoppade marsipanbitar.

I Anthon Bergs adventskalender finns chokladöverdragen marsipan med smaker som jordgubbar i mousserande vin, madeira och nougat.


s-märke godiskalender

S-märken Adventskalender 2023

Adventskalender där det bakom varje lucka finns en godispåse med klassiska S-märken med olika smaker.

S-märkena i julkalendern har smaker som hallonsur, blåbär & melon, colasur, supersura, supersaltas, salt skum och jordgubb & lakrits. En blandning av klassiskt smaksatta S-märken alltså och nya smakkombinationer.

Totat vikt hela 1,8 kg godis i godiskalendern!


oreo adventskalender

Oreo Adventskalender 2023

I år finns en godiskalender fullproppad med Oreo chokladbitar. Bakom luckorna finns både Oreokex och chokladbitar med Marabou mjölkchoklad fyllda med hasselnöt.

En populär och billig godiskalender som passar både vuxna och barn!


Godiskalendrar till barn (och vuxna) 2023

Här hittar du alla godiskalendrar som går att köpa på nätet just nu – både godiskalender till barn och till vuxen. Barnkalendrar med godis är oftast med mjölkchoklad eller gelegodis från de stora godistillverkarna som Marabou och Haribo. När det gäller godiskalender till vuxen är dessa oftast mer för “finsmakare” och innehåller chokladpraliner och tryfflar med olika fyllningar.

Godiskalendrar med lakrits och chili får också även räknas som vuxenkalendrar – får små barn gillar adventskalendrar med starka smaker.


Populär godiskalender med vingummi

Wally and Whiz är en populär godiskalender med gourmet-vingummin som har kommit i en ny upplaga 2023. I kalendern får man provsmaka kombinationer av vingummin som mango, hallon, persika och lakrits.

wally and whiz godiskalender

gelébönor adventskalender

Adventskalender med Gelébönor godis

Godiskalender med Jelly Belly gelébönor. Gelégodisarna är smaksatta med bl.a. kokosnöt, popcorn, marschmallows och jordgubbsglass.

Varje lucka i godiskalendern innehåller en påse med godisbitar. Godiset är både glutenfritt, lakritsfritt och utan nötter så passar perfekt för allergiker.


karamelleriet adventskalender

Julkalender med handtillverkade karameller

Adventskalender med lyxiga handtillverkade praliner från Karamelleriet. I kalendern finns 20 olika sorters karameller bakom de 24 luckorna.

Godisbitarna är både mjuka och hårda karameller och har smaker av fudge, passionsfrukt, choklad, lakrits, mint, citron m.m.


marshmallows julkalender

Lyxig godiskalender med marshmallows

Lyxig godiskalender för alla vuxna – marshmallows fyllda med totalt 10 olika fyllningar. Lite kuriosa är att julkalendern är skapad av Johan Bülows dotter, Emma Bülow. Johan Bülow har en populär lakritskalender.

Marshmallowsbitarna är kombinerade med choklad, hallon, toffee och julsmaker. Allting tillverkat av ekologiska råvaror i Sverige.


Adventskalender med äckligt godis

Ja, du läste rätt. Bean Boozled adventskalendern innehåller Jelly Beans som antingen är goda eller äcklig – vilket det är vet du inte förrän du har smakat. Smakar godisbiten jordgubbe eller rutten fisk? Det märker du inte förrän det är försent.

bean boozled adventskalender

En kul udda adventskalender att ge till sin pojkvän eller flickvän.


Nyttigare alternativ till en godiskalender

Även om man så klart måste få unna sig under julen så finns det även nyttigare alternativ till godkalendern. Och med nyttigare menar vi inte att de behöver vara tråkiga för det, utan bara att de har annat ätbart innehåll.

Det finns exempelvis popcornkalendern med smaksatta popcorn, adventskalender med marmelad, honung och andra godbitar samt adventskalendrar med torkad frukt för de minsta. Det finns även kalendrar med müssli och gröt för en god start på dagen. För hur gott godis än är vill man kanske inte starta dagen med en påse godis.

Vi har även chokladkalendrar här på Adventskalenderguiden som mer är en adventskalender för vuxna, den stora skillnaden är att dessa kalendrar även har “vuxensmaker” som lakrits, chili, kryddor m.m. som ju barn oftast inte uppskattar.

Men vad tycker du?