Utförsäljning - Upp till 80% (!) rabatt på många populära julkalendrar

Popcornkalender

En kul nyhet bland alla adventskalendrar för vuxna är popcornkalendern. Nyttigare än godis – men inte mindre gott för det. Popcornen är normalt färdiga att äta, så det är bara att öppna luckan – och därefter munnen!

I en popcornkalender får man färdigpoppade popcorn smaksatta med olika spännande smaker. Perfekt när man hunnit tröttna på på Aladdin-askar, juleskum och knäck och vill ha något som både är (ganska) nyttigt men ändå väldigt smarrigt att tugga på under julen.

Tips – En popcornkalender passar bra för dig som inte kan äta gluten, popcorn är ju i sig glutenfria och kryddorna innehåller sällan någon vete. Men kolla alltid innehållsförteckningen först för säkerhets skull så att den garanterat är glutenfri. Däremot kan det finnas laktos i popcornens kryddblandning.

Popcorn Shed Adventskalender 2024

Popcornkalender från Popcorn Shed

Den här adventskalendern med popcorn från Popcorn Shed består av färdigförpackade små påsar med färdigpoppade popcorn.

Och inte vilka popcorn som helst – det är gourmetpopcorn smaksatta med riktigt spännande smaker, vad sägs om:

 • Popcorn med havssalt och belgisk choklad
 • Popcorn smaksatta med cheddarost
 • Popcorn med smak av jordnötssmör, karamell och små jordnötsbitar
 • Choklad, karamell och belgisk mjölkchoklad
 • Popcorn smaksatta av karamell, hallon och mörk choklad
 • Popcorn med karamellsmak och pekannötter

Som du kan se riktigt goda smaker och en populär adventskalender som inte kostar speciellt mycket – finns den fortfarande i lager är det bäst att slå till då den ofta blir slutsåld innan december.


Popcorn adventskalender 2024

Bland årets popcornkalendrar hittar vi Joe & Seph’s gourmetpopcorn. Popcornen är smaksatta med toffee, jordgubbar med grädde och salt karamell. Det finns även popcorn med drinksmaker som ett spännande tillbehör och popcorn med choklad, hallon och annat gott.


Joe and Seph popcornkalender

Popcornkalendern från Joe & Seph’s är redan en klassiker trots att den är så pass ny. Joe & Seph’s är ett litet familjeföretag hemmahörande i London som är riktigt smaksäkra när det gäller att få fram intressanta smakkombinationer på sina popcorn.

Popcornen är tillverkade för hand i liten skala. Då popcornen i kalendern är färdigpoppade så det är bara att öppna luckan, ta fram påsen och börja njuta. Popcornen har både söta och salta smaker.

Popcorn Adventskalender - Joe & Seph’s

Popcorn Adventskalender - Joe & Seph’s

En kul detalj med den snygga 3D-kalendern är att den är formgiven för att se ut som Joe & Sephs butik i London.

Varje påse i adventskalender innehåller 7 gram färdigpoppade popcorn.

Innehåll i Joe And Sephs adventskalender med popcorn 2023:

 • Salted Caramel Popcorn
 • Banoffee Pie Popcorn
 • Gingerbread Popcorn

Tidigare års kalendrar har även innehållet smaker som kola, äpple och kanel, jordgubbar med grädde och karamell.

Sammanlagt finns det 12 olika smaksättningar i kalendern.

Gör din egna popcorn-kalender

popcorn

Du har även möjlighet att göra din egna popcornkalender. Detta är ett alternativ om du vill spara pengar och/eller få mer kontroll över innehållet i kalendern. Då det är svårt att själv förpacka färdigpoppade popcorn lufttätt får man hitta andra lösningar.

 1. Köp lyxpopcorn från t.ex. The Popping Company eller WePoPoP. Här kan man köpa fina burkar med olika sorters popcorn, det är ju inte bara kryddningen som kan skilja sig åt utan även vilket majs som har använts och vilken torkningsprocess som har använts. Nästan alla popcorn kommer från USA men det finns även exempelvis spanska popcorn.
 2. Då färdiga popcornburkar med mer exklusiva popcorn är ganska dyra är det perfekt att göra en “riktig” adventskalender med popcornen, dvs en kalender med fyra luckor – en för varje helg.
 3. Komplettera sen med antingen något annat snacks eller kryddning. Kryddningar finns även det färdiga att köpa eller så kan man göra egna popcornkryddor.
 4. Det enda du egentligen behöver göra är att då popcornen är färdigpoppade så smälter du lite smör i kastrullen, saltar och lägger till din kryddning. Du kan antingen få efter söta alternativ som choklad, krossat godis eller kokos eller mer “vuxensmaker” som tryffel, parmesan, chipotle eller torkad dill.

För vem passar en popcorn kalender?

Även om barn gillar popcorn till fredagsmyset är en popcorn-kalender framför allt anpassade för vuxna. Detta eftersom popcornen har lite mer komplexa smakkombinationer och det är långt ifrån säkert att alla barn gillar t.ex. popcorn smaksatta med lagrad cheddarost.

Men med det sagt är popcorn-kalendern en bra kalender för hela familjen att dela på. Det kan bli till en gemensam aktivitet där man öppnar dagens popcornpåse och låta familjemedlemmarna ge sitt betyg på dagens smaksättning.

En popcornkalender är också en bra adventskalender för dig som har tröttnat på alla godis, choklad och snacks. Även om popcornen är söta så är de inte alls lika kaloririka och onyttiga som godis och produkter med mycket tillsatt socker. Jämfört med godis, snacks och chips så är popcorn ett betydligt nyttigare alternativ.


pringles adventskalender

Pringleskalender – alternativ till popcorn

Föredrar du mer snacks – eller vill ha något mer än bara popcorn – finns det i år en Pringles-kalender med fyra olika smaksatta Pringles-chips.

Pringleskalendern innehåller burkar á 40 gram med Texas BBQ, Origina, Sourcream & Onion samt Salt & Vinäger. Även detta perfekt till fredagsmyset!


popcornkalender

Popcorn adventskalender med drinksmaker

Joe & Seph’s har i år även gett ut en riktigt spännande popcornkalender där popcornen är smaksatta med olika drinksmaker.

Popcorn-påsarna är smaksatta med bland annat martini, gin & tonic, prosecco och whisky. Kalendern har det passande namnet Tipsy.


Elin
Elin är skribent på Adventskalenderguiden, hon har tidigare jobbat som webbredaktör på flera ledande svenska mode- och skönhetsmagasin. Elin ser alltid fram emot årets nya kaffe- och hudvårdskalendrar men är inte främmande för att testa nya typer av julkalendrar | Kontakt: elin@adventskalenderguiden.se

Men vad tycker du?