Utförsäljning - Upp till 80% (!) rabatt på många populära julkalendrar

Kaffekalender

För alla kaffeälskare är en kaffekalender ett måste. Med en kaffekalender kan man starta varje decembermorgonen fram till julafton med en värmande kopp kaffe. Inget fel på Gevalia eller Löfbergs Lila men med en kaffekalender kan man få prova på spännande komplexa smaktoner och sorter man kanske annars inte hade testat.

I kalendern finns det flera olika kaffesorter så att man får prova på nya spännande kaffesorter från världens alla hörn med olika typer av rostningar och smakkombinationer.

Här nedan går vi först igenom de kaffekalendrarna vi tycker är bäst i år och därefter listar alla kaffekalendrar som går att köpa just nu.


Kaffeadventskalendern 2023

I årets kaffeadventskalender från NABO hittar vi 24 påsar med olika kaffesorter med malet exklusivt bryggkaffe. Kaffet kommer från hela världen och rostas sedan hos Bergstarands kafferosteri i Göteborg.

kaffeadventskalender från NABO
kaffeadventskalender från NABO

Varje påse i årets kaffekalender innehåller 21 gram kaffe vilket blir till ca 3 koppar färdigt kaffe i kaffebryggaren som du får provsmaka varje dag fram till julafton. Kalendern har både mörkrostade, syrliga, friska och mustiga kaffesorter.

Årets NABO-kaffekalender innehåller 24 kaffesorter varav 20 är rent kaffe och 4 är smaksatta. De smaksatta kaffesorterna i årets kalender har smaktoner av choklad, lakrits, irish cream samt hallon och vanilj.

Kalendern innehåller inga allergener och den är även vegansk.


Kahls Kaffekalender 2023

Kahls kaffekalender innehåller i år 24 påsar á 30 gram färdigmaletkaffe från klassiska kaffemärket Kahls. I julkalendern finns både klassiker från Kahls såväl som nya spännande smaker man har upptäckt under året som gått.

Med följer även ett häfte som går igenom alla kaffesorterna du får provsmaka så att du kan läsa på mer om vad du dricker. Varje kaffepåse ger ca en halv lite färdigbryggt kaffe vilket räcker gott och väl till 3-4 koppar kaffe varje dag fram till julafton.

Eftersom kaffekalendern är en julkalender finns det självklart även gott julkaffe med bakom luckorna.


Kaffekalender med smaksatt handrostat kaffe

Kaffekalendern Grower’s Cup innehåller 25 påsar med handrostade och malda kaffebönor. Kaffepåsarna är riktigt smidiga – du bara öppnar korken och håller på med kokande vatten och låter allt bryggas i några minuter sen är kaffet färdigt att dricka. Lika gott som bryggkaffe – men betydligt enklare och kräver ingen kaffebryggare.

kaffekalender grower's cup

Kaffekalendern innehåller bönor från bl.a. Costa Rica, Tanzania och Rwanda och har smaktoner som blodapelsin, hasselnöt, choklad, gröna äpplen och melon.


Kaffeadventskalender 2024 – Köp här

Flera av kaffekalendrarna innehåller nya spännande smakkombinationer. Ofta får man prova smaksatt kaffe med juliga toner. Perfekt till julfikat med en kopp nybryggt julkaffe tillsammans med lussekatten och pepparkakorna.


En kaffe adventskalender finns antingen med påsar med malet kaffe, hela kaffebönor eller kalendrar med kaffekapslar. Här tipsar vi om årets bästa kaffeadventskalendrar som du kan köpa på nätet.


Lyxig kaffekalender för 2 personer

Med Whittards kaffekalender får du prova på 12 olika sorters kaffe från hela världen med olika rostningar och blandningar. Bakom varje utdragbar box i den lyxiga adventskalendern ligger det 2 påsar kaffe – en till dig och en till en vän eller sambo.

whittards kaffekalender för 2 personer

Bland kaffesorterna i årets julkalender hittar vi följande blandningar: Whittard House Blend, Guatemala Elephant, Monsoon Malabar, San Augustin Colombia, Santos & Java, Café Français, Breakfast Blend, Mocha Djimmah, Kenya Peaberry, Bourbon Espresso, Ethiopia Yirgacheffe samt Festive Coffee.

Med kaffepåsarna i Whittards kaffekalender behövs ingen kaffebryggare, melittafilter eller liknande. Kaffet kommer i filterpåsar som du använder på samma sätt som tepåsar – du lägger i kaffepåsarna i en kopp varmt vatten och låter sen koppen stå och dra i 2 – 3 minuter.


friends adventskalender med kaffe

Friends Kaffekalender Nespresso 2023

För alla kaffeälskare med Nespresso-maskin finns i år en kaffekalender med Friends / Vänner-tema. Kaffekalendern har 24 luckor med kaffekapsar, totalt är det 8 olika smaker på kaffet som choklad, Creme Brûlée, karamell och kanel.

Perfekt för mysiga fika och kaffestunder i vintermörkret. Kompatibel med alla Nespresso-maskiner.


Kaffekalender Estate Coffee (Kapslar)

För dig med en kapselmaskin kompatibel med Nespresso så är årets Estate Coffee julkalender ett givet val. I kaffekapsel-kalendern får du 24 kaffekapslar med hela 12 olika kaffesmaker med variation både vad gäller styrka, sötma och fyllighet.

estate coffee adventskalender kapslar

Det förekommer både starkare espresso-varianter och lite “snällare” lungo espresso-varianter i kalendern.

Några exempel kaffekapslar är kraftfulla Pura Vida Espresso, den mer balanserade och ekologiska Rio Coco Lungo, klassiska Estate Espresso och Copa Cabana som är en sammetslen sötare espresso-variant.


Vilka olika kaffekalendrar finns det?

Här kommer lite tips på kaffekalendrar du kan köpa i Sverige. Vissa återkommer årligen medans andra gör tillfälliga gästspel. Oavsett vilket bör du inte vänta med att köpa din kaffekalender då de är väldigt populära och blir snabbt slutsålda.

Kaffekalender från NABO

Nabo kaffeadventskalender

Svenska NABO började 2011 med att ge ut en teadventskalender, sedan 2016 gav man även ut en kaffekalender med namnet Kaffeadventskalendern.

I NOBO:s kaffeadventskalender får du prova på olika sorters kaffe, du får prova många olika ursprung, rostningar och karaktärer på kaffet. Några av sorterna är åt det experimentella hållet – exempelvis kaffe smaksatt med saltkola.

Varje påse i kalendern innehåller 21 gram kaffe (blir 3-4 koppar färdigt kaffe).

Kaffesorterna och utformningen på kalendern varierar från år till år, men allt kaffe i kalendern är alltid framtaget genom ekologisk produktion.

Kaffeadventskalendern med kaffe från svenska mikrorosterier

Kaffeadventskalendern togs fram av det kaffeälskande paret Fredrik och Nina. Varje lucka och påse innehåller 30 gram malet kaffe, vilket räcker till ca 4 koppar kaffe.

Kaffebönorna kommer från olika svenska mikrorosterier som Gårdsrosteriet, Gamla Snickeriets kafferosteri, Archipelago Coffe m.m. Vilka bryggerier som medverkar i kaffekalendern varierar från år till år.

kaffeadventskalendern

Kaffeadventskalendern har en begränsad upplaga så det är först till (kaffe)kvarn som får mala (köpa), så att säga. 2019 gavs endast 800 exemplar ut av kalendern.

Även i år ges Kaffeadventskalendern ut i en mycket begränsad upplaga. Vill du ha en kalender är det därför en bra idé att slå till så snabbt som möjligt då den nästan helt säkert kommer bli slutsåld innan december. 2022 ges kaffeadventskalendern ut i 1 000 exemplar som kostar 599 kr stycket.

Kaffekalender för dig med kapselmaskin

För dig som har en kapselmaskin (t.ex. Nespresso) så är Estate Coffee kalender ett bra val. Kalendern innehåller 24 luckor med 12 olika sorters espresso och lungo-varianter (espresso med större mängd vatten, inte lika stark).

Estate Coffee Kaffekalender

Kalender från Kahls kaffe

Klassiska Kahls kaffe har sedan några år tillbaka tagit fram en kaffekalender med smaker från hela världen – kalendern innehåller 24 påsar med malet kaffe som alla ger 5 dl färdigbryggt kaffe (ca 4 koppar).

I Kahls kaffekalender hittar du både kaffesorter från ordinarie sortimentet, nyheter och smaksatta kaffebönor.

Kaffekalender från Kahls

Vilken kaffeadventskalender ska jag välja?

Du väljer den typen av kaffekalender som passar dig bäst – har du en helt vanlig kaffebryggare eller Moccamaster så väljer du med fördel färdigmalt kaffe, har du en kaffekvarn kan du prova på kaffebönor som du mal själv, har du en kapselmaskin (t.ex. Nespresso) så väljer du en kaffekapsel-kalender.

Kaffekalendrarna med kapslar finns både antingen som original från Nespresso eller med kompatibla kapslar (samma mått som passar Nespresso) men från andra tillverkare. På så sätt kan man få prova nya spännande böner från nya tillverkare, odlare och länder.

Kaffe adventskalendrar

Kaffeadventskalendern

I årets kaffeadventskalender från NABO hittar vi 24 påsar med olika kaffesorter med malet exklusivt bryggkaffe. Kaffet kommer från hela världen och rostas sedan här hemma i Sverige.

kaffe adventskalender
kaffekalender 2021 från nabo

Varje påse i årets kaffekalender innehåller 21 gram kaffe vilket blir till ca 3 koppar färdigt kaffe i kaffebryggaren som du får provsmaka varje dag fram till julafton. Kalendern har både mörkrostade, syrliga, friska och mustiga kaffesorter.

14 av de 24 kaffesorterna i Kaffeadventskalendern är helt nya för i år, de andra är återkommande favoriter som du stött på i förra årets kalender. Totalt innehåll är 504 gram kaffe.

Fakta om adventskalendrarna i denna kategorin
Antal produkter i kategori Kaffekalender:5 st
Prisintervall:300 kr - 449 kr (Snittpris: 367 kr)
Dyrast:Kahls Kaffekalender (449 kr)
Nyhet:Kahls Kaffekalender (2024-05-10)

Senast kontrollerat: 2023-11-10


Elin
Elin är skribent på Adventskalenderguiden, hon har tidigare jobbat som webbredaktör på flera ledande svenska mode- och skönhetsmagasin. Elin ser alltid fram emot årets nya kaffe- och hudvårdskalendrar men är inte främmande för att testa nya typer av julkalendrar | Kontakt: elin@adventskalenderguiden.se

Men vad tycker du?