Tävling! Var med i utlottningen av 3 st adventskalendrar för vuxna

Kaffekalender

För alla kaffeälskare är en kaffekalender ett måste. Med en kaffekalender kan man starta varje decembermorgonen fram till julafton med en värmande kopp kaffe.

I kalendern finns det flera olika kaffesorter så att man får prova på nya spännande bönor från världens alla hörn, olika typer av rostningar och smakkombinationer.

En kaffe adventskalender finns antingen med påsar med malet kaffe, hela kaffebönor eller kalendrar med kaffekapslar. Här tipsar vi om årets bästa kaffeadventskalendrar som du kan köpa på nätet.


Kaffeadventskalendern 2021

I årets kaffeadventskalender från NABO hittar vi 24 påsar med olika kaffesorter med malet exklusivt bryggkaffe. Kaffet kommer från hela världen och rostas sedan här hemma i Sverige.

kaffeadventskalendern 2021
kaffekalender 2021 från nabo

Varje påse i årets kaffekalender innehåller 21 gram kaffe vilket blir till ca 3 koppar färdigt kaffe i kaffebryggaren som du får provsmaka varje dag fram till julafton. Kalendern har både mörkrostade, syrliga, friska och mustiga kaffesorter.

14 av de 24 kaffesorterna i Kaffeadventskalendern är helt nya för i år, de andra är återkommande favoriter som du stött på i förra årets kalender. Totalt innehåll är 504 gram kaffe.


Kahls Kaffekalender 2021

Kahls kaffekalender innehåller i år 24 påsar á 30 gram färdigmaletkaffe från klassiska kaffemärket Kahls. I julkalendern finns både klassiker från Kahls såväl som nya spännande smaker man har upptäckt under året som gått.

kahls kaffekalender

Med följer även ett häfte som går igenom alla kaffesorterna du får provsmaka så att du kan läsa på mer om vad du dricker. Varje kaffepåse ger ca en halv lite färdigbryggt kaffe vilket räcker gott och väl till 3-4 koppar kaffe varje dag fram till julafton.

Eftersom kaffekalendern är en julkalender finns det självklart även gott julkaffe med bakom luckorna.


Kaffekalender Estate Coffee 2021 (Kapslar)

För dig med en kapselmaskin kompatibel med Nespresso så är årets Estate Coffee julkalender ett givet val. I kaffekapsel-kalendern får du 24 kaffekapslar med hela 12 olika kaffesmaker med variation både vad gäller styrka, sötma och fyllighet.

estate coffee adventskalender kapslar

Det förekommer både starkare espresso-varianter och lite “snällare” lungo espresso-varianter i kalendern.

Några exempel kaffekapslar är kraftfulla Pura Vida Espresso, den mer balanserade och ekologiska Rio Coco Lungo, klassiska Estate Espresso och Copa Cabana som är en sammetslen sötare espresso-variant.


Kaffekalender med smaksatt handrostat kaffe

Kaffekalendern Grower’s Cup innehåller 25 påsar med handrostade och malda kaffebönor. Kaffepåsarna är riktigt smidiga – du bara öppnar korken och håller på med kokande vatten och låter allt bryggas i några minuter sen är kaffet färdigt att dricka.

kaffekalender grower's cup

Kaffekalendern innehåller bönor från bl.a. Costa Rica, Tanzania och Rwanda och har smaktoner som blodapelsin, hasselnöt, choklad, gröna äpplen och melon.


Kaffeadventskalender 2021 – Köp här

Flera av kaffekalendrarna innehåller nya spännande smakkombinationer. Ofta får man prova smaksatt kaffe med juliga toner. Perfekt till julfikat med en kopp nybryggt julkaffe tillsammans med lussekatten och pepparkakorna.Vilka olika kaffekalendrar finns det?

Här kommer lite tips på kaffekalendrar du kan köpa i Sverige. Vissa återkommer årligen medans andra gör tillfälliga gästspel.

Oavsett vilket bör du inte vänta med att köpa din kaffekalender då de är väldigt populära och blir snabbt slutsålda.

Kaffekalender från NABO

Nabo kaffeadventskalender

Svenska NABO började 2011 med att ge ut en teadventskalender, sedan 2016 gav man även ut en kaffekalender med namnet Kaffeadventskalendern.

I NOBO:s kaffeadventskalender får du prova på olika sorters kaffe, du får prova många olika ursprung, rostningar och karaktärer på kaffet. Några av sorterna är åt det experimentella hållet – exempelvis kaffe smaksatt med saltkola.

Varje påse i kalendern innehåller 21 gram kaffe (blir 3-4 koppar färdigt kaffe).

Kaffesorterna och utformningen på kalendern varierar från år till år, men allt kaffe i kalendern är alltid framtaget genom ekologisk produktion.

Kaffeadventskalendern med kaffe från svenska mikrorosterier

Kaffeadventskalendern togs fram av det kaffeälskande paret Fredrik och Nina. Varje lucka och påse innehåller 30 gram malet kaffe, vilket räcker till ca 4 koppar kaffe.

Kaffebönorna kommer från olika svenska mikrorosterier som Gårdsrosteriet, Gamla Snickeriets kafferosteri, Archipelago Coffe m.m. Vilka bryggerier som medverkar i kaffekalendern varierar från år till år.

kaffeadventskalendern

Kaffeadventskalendern har en begränsad upplaga så det är först till (kaffe)kvarn som får mala (köpa), så att säga. 2019 gavs endast 800 exemplar ut av kalendern.

Även i år – 2021 – ges Kaffeadventskalendern ut i en mycket begränsad upplaga på 800 exemplar. Vill du ha en kalender är det därför en bra idé att slå till så snabbt som möjligt då den nästan helt säkert kommer bli slutsåld innan december.

Kaffekalender för dig med kapselmaskin

För dig som har en kapselmaskin (t.ex. Nespresso) så är Estate Coffee kalender ett bra val. Kalendern innehåller 24 luckor med 12 olika sorters espresso och lungo-varianter (espresso med större mängd vatten, inte lika stark).

Estate Coffee Kaffekalender

Kalender från Kahls kaffe

Klassiska Kahls kaffe har sedan några år tillbaka tagit fram en kaffekalender med smaker från hela världen – kalendern innehåller 24 påsar med malet kaffe som alla ger 5 dl färdigbryggt kaffe (ca 4 koppar).

I Kahls kaffekalender hittar du både kaffesorter från ordinarie sortimentet, nyheter och smaksatta kaffebönor.

Kaffekalender från Kahls

Vilken kaffeadventskalender ska jag välja?

Du väljer den typen av kaffekalender som passar dig bäst – har du en helt vanlig kaffebryggare eller Moccamaster så väljer du med fördel färdigmalt kaffe, har du en kaffekvarn kan du prova på kaffebönor som du mal själv, har du en kapselmaskin (t.ex. Nespresso) så väljer du en kaffekapsel-kalender.

Kaffekalendrarna med kapslar finns både antingen som original från Nespresso eller med kompatibla kapslar (samma mått som passar Nespresso) men från andra tillverkare. På så sätt kan man få prova nya spännande böner från nya tillverkare, odlare och länder.

Kaffe adventskalendrar