Roliga adventskalendrar

Är du ute efter något annat än bara en “vanlig” chokladkalender eller kaffekalender? Välj då istället en rolig adventskalender för vuxna med innehåll som pussel, modellbyggen, pyssel, fiskedrag och annat kul och lite mer ovanligt, kreativt och otraditionellt.

Julkalendern är ett roligt sätt att få 24 st små produkter som på något sätt hänger ihop. Det kan antingen vara ett bygge där man bakom varje lucka får en bit som behövs för att bygga klart det man ska bygga, eller som ett roligt sätt att få 24 produkter inom samma tema, oavsett om det är fiskedrag, småflaskor med hudkräm, tepåsar eller whiskyflaskor.


Elektroniska knep & knåp adventskalender

Om du vill ha en annorlunda och rolig adventskalender finns det 2023 en Electric Games adventskalender med elektroniska komponenter som man bygger ihop till olika spel, labyrinter och kodknäckare.

En kul kalender för stora och små (från 14 år) teknikintresserade personer.


exit game adventskalender

Exit Room – Spännande och rolig julkalender

I Exit Room adventskalender får man bakom varje lucka lösa dagens mysterie för att ta sig vidare i äventyrsspelet och kalendern.

Bakom luckan finns ett 3D-rum där man behöver lösa en klurig uppgift. På julafton har man förhoppningsvis löst “isgrottans hemlighet” och klarat spelet.


adventskalender korsord

Rolig adventskalender med korsord

Rolig julkalender där man fram till julafton får börja dagen med att lösa dagens korsord. Korsorden har tre olika svårighetsgrader och det gäller att samla så många poäng som möjligt fram till julafton.

Notera att korsorden är på engelska. Facit medföljer för den som vill tjuvkika.


Roliga julkalendrar 2023

Här kan du hitta mer annorlunda julkalendrar som blir en kul present till exempelvis fars dag eller till en pojkvän eller flickvän inför december. Roliga julkalendrar att antingen unna sig själv eller ge bort till någon som hade uppskattat att få lite roligare lucköppningar under julmånaden.


fiskedrag julkalender

Julkalender fiske med fiskedrag & tillbehör

För alla fiskare finns en riktigt rolig adventskalender i år – fiskekalendern Jakki Lusikka som är fullproppad med fiskedrag och tillbehör för alla fiskare.

I julkalendern finns hela 7 fiskedrag, 15 låslekare, 6 gäddtafsar, 15 metkrokar, 15 fjäderringar och 6 st trekrokar.


metallpussel adventskalender

Adventskalender roligt metallpussel

Lite annorlunda adventskalender med kluriga och svåra metallpussel. Bakom varje lucka finns en pusselknut som behöver lösas. Vissa ganska enkla – andra betydligt svårare.

Passar både vuxna och barn, eller varför inte som en utmaning i klassrummet. Med små metallpussel får man en lagom klurig uppgift att lösa varje dag. Har du hunnit lösa alla utmaningar innan julafton?


Adventskalender med byggsats för analog kamera

En rolig adventskalender för vuxna är den här julkalendern från Hayes där man bygger ihop en fullt fungerande retro 1920-talskamera.

Varje lucka innehåller en del av kameran som behövs. I kalendern med följer instruktioner och en mini-skruvmejsel som behövs vid byggandet. På julafton är kameran klar och du kan ta ett foto på jultomten.


magic seeds adventskalender med ovanliga fröer

Rolig julkalender med “magiska fröer”

För dig som vill ha en lite mer unik julkalender hittar du i år Magic Seeds Adventskalender som innehåller ovanliga fröer från hela världen att plantera.

Adventskalendern innehåller ätbara och ovanliga växter som “bortglömda” grönsaker och historiska ätbara växter som fallit i glömska.


pen store adventskalender

Rolig och kreativ adventskalender

En kul nyhet i år är konstnärskalendern från Pen Store som är full med pennor, block, markers, fineliners och andra kreativa tillbehör för att skapa, rita och måla.

Julkalendern passar både vuxna och barn, kanske kan hela familjen dela på adventskalendern tillsammans?

Fler roliga julkalendrar

  • En rolig julkalender – enligt en majoritet av alla husdjur vi har tillfrågat – är de adventskalender till hund och katt (samt vissa andra smådjur) som finns.
  • Chili Claus Adventskalender med superstarka chiligodisar är också en återkommande julkalender som får betraktas som rolig, eller åtminstone annorlunda. Det är inte minst roligt att se reaktionen på när någon äter en godisbit smaksatt med Carolina Reaper chili.
  • Julkalendrar med modellbilar är en kul julkalender för både vuxna och barn. Det kan bli till ett gemensamt projekt där man tillsammans bygger ihop en klassisk sportbil eller retrobil.

Men vad tycker du?