Utförsäljning - Upp till 80% (!) rabatt på många populära julkalendrar

Roliga adventskalendrar

roliga julkalendrar

Är du ute efter något annat än bara en “vanlig” chokladkalender eller kaffekalender? Välj då istället en rolig adventskalender för vuxna med innehåll som pussel, modellbyggen, pyssel, fiskedrag och annat kul och lite mer ovanligt, kreativt och otraditionellt.

Julkalendern är ett roligt sätt att få 24 st små produkter som på något sätt hänger ihop. Det kan antingen vara ett bygge där man bakom varje lucka får en bit som behövs för att bygga klart det man ska bygga, eller som ett roligt sätt att få 24 produkter inom samma tema, oavsett om det är fiskedrag, småflaskor med hudkräm, tepåsar eller whiskyflaskor.

Det finns även roliga pusselkalendrar där man varje dag får en liten påse med bitar som behöver sättas ihop. På julafton har du – förhoppningsvis – pusslet klart.


pen store adventskalender

Rolig och kreativ adventskalender

En kul nyhet är konstnärskalendern från Pen Store som är full med pennor, block, markers, fineliners och andra kreativa tillbehör för att skapa, rita och måla.

Julkalendern passar både vuxna och barn, kanske kan hela familjen dela på adventskalendern tillsammans? Innehållet i Pen Stores kalender är nytt jämfört med förra året!


Elektroniska knep & knåp adventskalender

Om du vill ha en annorlunda och rolig adventskalender finns det 2023 en Electric Games adventskalender med elektroniska komponenter som man bygger ihop till olika spel, labyrinter och kodknäckare.

En kul kalender för stora och små (från 14 år) teknikintresserade personer. Kan bli till en kul gemensam byggstund i familjen.


exit game adventskalender

Exit Room – Spännande och rolig julkalender

I Exit Room adventskalender får man bakom varje lucka lösa dagens mysterie för att ta sig vidare i äventyrsspelet och kalendern.

Bakom luckan finns ett 3D-rum där man behöver lösa en klurig uppgift. På julafton har man förhoppningsvis löst “isgrottans hemlighet” och klarat spelet.

En rolig julkalender för alla som gillar klurigheter.


adventskalender korsord

Rolig adventskalender med korsord

Rolig julkalender där man fram till julafton får börja dagen med att lösa dagens korsord. Korsorden har tre olika svårighetsgrader och det gäller att samla så många poäng som möjligt fram till julafton.

Notera att korsorden är på engelska. Facit medföljer för den som vill tjuvkika. Nytt 2023 är att korsorden är på svenska!


Roliga julkalendrar 2024

Här kan du hitta mer annorlunda julkalendrar som blir en kul present till exempelvis fars dag eller till en pojkvän eller flickvän inför december. Roliga julkalendrar att antingen unna sig själv eller ge bort till någon som hade uppskattat att få lite roligare lucköppningar under julmånaden.


magic seeds adventskalender med ovanliga fröer

Rolig julkalender med “magiska fröer”

För dig som vill ha en lite mer unik julkalender hittar du i år Magic Seeds Adventskalender som innehåller ovanliga fröer från hela världen att plantera.

Adventskalendern innehåller ätbara och ovanliga växter som “bortglömda” grönsaker och historiska ätbara växter som fallit i glömska.

kalendern har 2023 kommit i en uppdaterad version med ängsblommor som går att plantera så tidigt som i februari för att få till en vacker blomsteräng i trädgården.


fiskedrag julkalender

Julkalender fiske med fiskedrag & tillbehör

För alla fiskare finns en riktigt rolig adventskalender i år – fiskekalendern Jakki Lusikka som är fullproppad med fiskedrag och tillbehör för alla fiskare.

I julkalendern finns hela 7 fiskedrag, 15 låslekare, 6 gäddtafsar, 15 metkrokar, 15 fjäderringar och 6 st trekrokar.


metallpussel adventskalender

Adventskalender roligt metallpussel

Lite annorlunda adventskalender med kluriga och svåra metallpussel. Bakom varje lucka finns en pusselknut som behöver lösas. Vissa ganska enkla – andra betydligt svårare.

Passar både vuxna och barn, eller varför inte som en utmaning i klassrummet. Med små metallpussel får man en lagom klurig uppgift att lösa varje dag. Har du hunnit lösa alla utmaningar innan julafton?


Adventskalender med byggsats för analog kamera

En rolig adventskalender för vuxna är den här julkalendern från Hayes där man bygger ihop en fullt fungerande retro 1920-talskamera.

Varje lucka innehåller en del av kameran som behövs. I kalendern med följer instruktioner och en mini-skruvmejsel som behövs vid byggandet. På julafton är kameran klar och du kan ta ett foto på jultomten.Vilken rolig adventskalender ska jag välja?

Vad är egentligen roligt? Det är ju ytterst subjektivt. En person kan tycka att en pusselkalender är hur kul som helst, för en annan person kan det ju vara hur trist som helst. För att ge bort en rolig adventskalender behöver du helt enkelt veta vad personen gillar.

När det handlar om roliga kalendrar har det också med överraskningsmomentet att göra. En julkalender som får en att tänka “haha oj, jag hade ingen aning om att det fanns en SÅN kalender”.

roliga adventskalendrar

Välj en kalender som sticker ut

Det behöver också vara en kalender som på något sätt sticker ut och är lite annorlunda – det är därför vi inte har med vanliga godiskalendrar här, däremot är ju en godiskalender där en av godisbitarna är smaksatt med världens starkaste chili. På samma sätt är inte en chokladkalender speciellt annorlunda, men är den smaksatt med många spännande spritsorter sticker den ut lite mer och förtjänar sin plats i listan här.

Hur ska man då välja vilken rolig julkalender man ska köpa 2024?

Är kalendern till dig själv är det lätt – välj bara den du vil ha och… köp den! Är det en present behöver du tänka på vad personen gillar. Är kalendern till ett barn så är det ganska lätt att hitta roliga kalendrar som har med barnets intresse att göra – detta oavsett om det är ett litet barn som gillar Greta Gris eller tonåringen som spelar Fortnite – det finns sådana kalendrar!

Till vuxna finns det roliga kalendrar med modellbyggen (brukar vara för personer över 14 år). Här kan man bygga ihop t.ex. den klassiska veteranbilen man alltid velat ha men inte haft råd att köpa. För den fiskeintresserade finns det roliga julkalendrar med fiskedrag så att man varje dag får ett nytt fisketillbehör.

Ska man vara lite stereotyp är det främst kalendrar för män, till henne finns det exempelvis kalendrar med roliga och färgglada strumpor och kalendrar med badbomber och spa-produkter.


Fler roliga julkalendrar

  • En rolig julkalender – enligt en majoritet av alla de husdjur vi har tillfrågat – är de adventskalender till hund och katt (samt vissa andra smådjur) som finns. De gillar – precis som husse och matte – att få nåt gott dagligen under december.
  • Chili Claus Adventskalender med superstarka chiligodisar är också en återkommande julkalender som får betraktas som rolig, eller åtminstone annorlunda. Det är inte minst roligt att se reaktionen på när någon äter en godisbit smaksatt med Carolina Reaper chili.
  • Julkalendrar med modellbilar är en kul julkalender för både vuxna och barn. Det kan bli till ett gemensamt projekt där man tillsammans bygger ihop en klassisk sportbil eller retrobil.
  • En erotisk julkalender kanske inte är speciellt “rolig”, men desto mer annorlunda. Vågar du ge den till din partner för en het decembermånad tillsammans?
  • Precis som modellbilar så är en pusselkalender ett kul gemensamt projekt.
  • En strumpkalender är rolig på det sättet att strumporna i den ofta är roliga, färgglada men många starka färger och mönster. Alla behöver faktiskt strumppåfyllning, en kalender gör slag i saken!
Fakta om adventskalendrarna i denna kategorin
Innehåll:Lite mer ovanliga och kul julkalendrar
Målgrupp:Vuxna och barn
Antal produkter i kategori Roliga:62 st
Prisintervall:149 kr - 2 400 kr (Snittpris: 743 kr)
Antal produkter till REA-pris:14 st (0 - 42 % rabatt)
Kalender med mest REA:Jakki Fiskarens julkalender (Pris: 199 kr, ord. pris: 342 kr)

Senast kontrollerat: 2023-10-31


Elin
Elin är skribent på Adventskalenderguiden, hon har tidigare jobbat som webbredaktör på flera ledande svenska mode- och skönhetsmagasin. Elin ser alltid fram emot årets nya kaffe- och hudvårdskalendrar men är inte främmande för att testa nya typer av julkalendrar | Kontakt: elin@adventskalenderguiden.se

Men vad tycker du?