Utförsäljning - Upp till 80% (!) rabatt på många populära julkalendrar

Pen Store Adventskalender

pen store logo

Pen Store är en kreativ butik för alla som gillar att rita, måla och skapa. I butiken finns både konstnärsmaterial och hobbymaterial. Det finns ett stort utbud av akvarellfärger, akrylfärger och pastellfärger, samt även block och papper.

Som namnet antyder är stort fokus även på pennor, allt från pennor till vardagsbruk som kulspetspennor och blyertspennor till Posca-pennor som målar med tjock och heltäckande färg och reservoarpennor.

Pen Store har både en e-handel och en fysisk butik som man hittar på Hornsgatan i Stockholm. Mycket av det man köper kommer i fina presentförpackningar så att lämpar sig perfekt för presenter, om man nu inte har tänkt att vara kreativ själv.

Sedan 2022 har Pen Store även gett ut en egen adventskalender med konstnärsmaterial och pennor.

Detta innehåller Pen Store Adventskalender 2024

Temat för 2023 års Pen Store Julkalender är målande och konstnärsmaterial, innehållet i årets kalendern har fyra teman. Bakom luckorna hittar man pennor och tillbehör som med följande inriktningar att göra:

  • Akvarell (att måla med vattenburen färg med pensel)
  • Lettering (konsten att rikta bokstäver)
  • Akryl (oljemålning)
  • Sketching (att skissa)
pen store julkalender
Pen Store Julkalender – X-mas of Creativity

Akvarellmålning är en teknik där konstnären använder vattenbaserade färger på ett speciellt papper. Denna teknik kännetecknas av dess genomskinliga och lätta kvalitet där färgerna kan blandas direkt på pappret genom att lägga till mer vatten.

måla med akvarell

Lettering är den klassiska tekniken att skapa bokstäver och tecken på ett konstnärligt sätt. Detta kan göras med olika verktyg, från penslar till spetspennor. Resultatet kan variera från enkla till mer detaljerade och dekorativa skrivstilar.

Akryl- och oljemålning är två separata tekniker som använder tjockare färger jämfört med akvarell. Akrylfärger är vattenbaserade och kända för sin snabba torkningstid, medan oljefärger har en tjockare konsistens och torkar långsammare. Denna egenskap hos oljefärger ger konstnären möjlighet att arbeta med färgen under en längre tid, vilket möjliggör blandning direkt på duken.

Sketchning är en teknik där man skapar en teckning med blyertspenna, kol eller andra ritverktyg. Detta görs ofta för att snabbt fånga en idé eller en scen och används både av konstnärer, serietecknare och det lite mer ovanliga yrket rättegångstecknare.

Pen Store Julkalender – mer än bara en kalender!

Adventskalendern handlar inte om att bara passivt öppna en lucka, utan vid varje lucköppning får du tillgång till en guide på Pen Stores webbplats där de går igenom tekniker och tips som du får lära dig.

Du kommer då allt eftersom dagarna går att lära dig mer och mer, och ju närmare julafton du kommer desto fler nya tekniker kommer du ha lärt dig, och även hur man kombinerar de olika teknikerna.

Pen Stores julkalender fungerar alltså inte bara som sätt att fylla på ditt utbud av pennor, penslar, oljefärger och akvarellfärger. Du kan även se det som en onlinekurs där du både lär dig att skissa, skriva vackra bokstäver och måla.

Fakta om adventskalendern
Märke/tillverkare:Pen Store
Namn:X-mas of Creativity
Produkt:Adventskalender
Innehåll:Konstnärsmaterial
Målgrupp:Vuxna
Mått:31 x 44 x 5 cm
Ca. pris:499 kr
Antal luckor:24 st
Antal produkter:24 st
Betyg:
★★★★★
Omdöme: En originell kreativ adventskalender för dig med konstnärsambitioner. Utöver målarutrustning och pennor så får du även lära dig tekniker!

Senast kontrollerat: 2023-11-13


Elin
Elin är skribent på Adventskalenderguiden, hon har tidigare jobbat som webbredaktör på flera ledande svenska mode- och skönhetsmagasin. Elin ser alltid fram emot årets nya kaffe- och hudvårdskalendrar men är inte främmande för att testa nya typer av julkalendrar | Kontakt: elin@adventskalenderguiden.se