Utförsäljning - Upp till 80% (!) rabatt på många populära julkalendrar

Nocco Adventskalender

nocco adventskalender
Nocco Adventskalender – Bild från Tyngre.se Instagram

Nocco är en energidryck framtagen av Vitamin Well. Drycken innehåller BCAA (essentiella aminosyror) som är viktiga för att bygga upp och stärka muskler. Det är därför en effektiv energidryck att använda i samband med träning och återhämtning.

Nocco finns både med och utan koffein, så att man även kan få en uppiggande effekt. Koffeinet kan även vara bra i samband med träning då man inte bara orkar mer utan för att man även sannolikt tål mer smärta under längre tid, vilket kan vara bra vid t.ex. konditionsidrott.

Nocco Julkalender 2023

Nocco har tidigare släppt en julkalender (2020). I år gjorde man det igen. Nocco-julkalendern släpptes av Tyngre och deras webbutik på tyngre.se.

Problemet var bara att de släppte 300 julkalendrar som över 10 000 besökare samtidigt ville ha. Nocco-kalendern blev slutsåld på nolltid samtidigt som butiken kraschade. I dagsläget går inte Noccos julkalender att köpa längre.

Barebells julkalender med proteinbars

Tyngre sålde även en Barebells julkalender med olika proteinbars. Även denna proteinkalendern blev snabbt slutsåld och finns inte längre att köpa. I kalendern fanns sannolikt även Barebells nya bar med mintchoklad som får ses som en lite mer “julig” smak.

barebells julkalender

Gör din egna kalender med energidryck eller bars

Då det är svårt att lägga vantarna på en Nocco Julkalender i år finns möjligheten att göra sin egna energidryckskalender. Dels finns det färdig kartongmall för att göra just det (länk här) eller andra sätt att göra en DIY-kalender.

Färdig kartongmall för att göra egen energidryckskalender

Förslagsvis ser du till att ha med Nocco Skum Tomte med jordgubbssmak och Nocco Skum Nisse med smultronsmak (avsiktliga särskrivningar) i energidryckskalendern.

nocco skum tomte
Helt lock med Nocco Skum Tomte

Du kan även köpa ett helt lock med 24 st Nocco Skum Tomte för 419 kr hos Sportkost.se, kostnaden blir då ca 17 kr per burk. Om du numrerar Nocco-burkarna kan du snabbt och enkelt göra din egna Nocco julkalender!

En grötkalender innehåller också protein

Som träningsintresserad finns det tyvärr ganska få alternativ när det gäller julkalendrar. Butiken Bluebox.se har sålt en adventskalender med proteinbars men den är slutsåld för säsongen 2023. Övriga ätbara kalendrar är generellt ganska onyttiga med ett högt sockerinnehåll.

Ett alternativ är dock MyMueslis grötkalender som innehåller 24 färdiga grötportioner á 45 gram som man snabbt värmer i mikron.

Grötportionerna har smaker som bananchoklad, tranbär och vit choklad, citron och kokos samt passionsfrukt. Alla portioner är unika så kalendern innehåller 24 olika smaker.

Ett exempel på innehåll i grötkalendern är ekologisk havregrynsgröt med rostade mandlar och julkryddblandning som innehåller havreflingor, torkade aprikostärningar, pekannötter, rostade hasselnötter, rostade mandlar och en julkryddblandning.

Havreflingor innehåller ca 15 gram protein per 100 gram, pekannötter 9 gram protein per 100 gram och rostade mandlar ca 21 gram protein per 100 gram. Kryddor och torkad frukt har däremot lågt proteininnehåll. Ur ett träningssynvinkel kan grötkalendern fungera som en bra start på dagen som både ger energi och protein!

Fakta om adventskalendern
Märke/tillverkare:Nocco
Produkt:Adventskalender
Innehåll:Proteindryck och proteinbars
Målgrupp:Vuxna
Antal luckor:24 st

Senast kontrollerat: 2023-11-12


Elin
Elin är skribent på Adventskalenderguiden, hon har tidigare jobbat som webbredaktör på flera ledande svenska mode- och skönhetsmagasin. Elin ser alltid fram emot årets nya kaffe- och hudvårdskalendrar men är inte främmande för att testa nya typer av julkalendrar | Kontakt: elin@adventskalenderguiden.se