Utförsäljning - Upp till 80% (!) rabatt på många populära julkalendrar

Lakritsfabriken adventskalender

Lakritsfabriken i Ramlösa

Lakritsfabriken slog upp portarna under 2011, man tillverkar både chokladdoppad lakrits, saltlakrits och premiumlakrits. Precis som exempelvis Johan Bülow så har man även börjat att ge ut en lakritskalender med utvalda favoriter från sitt sortiment. Lakritsfabriken julkalender gavs ut första gången 2017 och man har därefter varje år gett ut en ny uppdaterad version.

Lakritsfabriken jobbar med lakrits på väldigt många olika sätt – utöver en lakritskalender och lakritsgodisar har man gett ut öl med lakritssmak i samarbete med Helsingborgs Bryggeri, ger ut recept där lakrits är en viktig smaksättare i maten och man har även tillsammans med Ridderheims gett ut en ölkorv med smak av lakrits.

Lakritsfabriken i Ramlösa adventskalender 2022

Den lilla Lakritsfabriken i Ramlösa har även 2022 gett ut en adventskalender som du kan läsa mer om här nedan.

I årets julkalender från Lakritsfabriken finns det totalt 720 gram lakrits, bakom varje lucka gömmer sig en liten ask med premiumlakrits som man drar ut från boxkalendern likt en byrålåda. Varje ask och “lucka” innehåller 30 gram lakrits.

Lakritsen i kalendern är inte bara söt eller salt, utan kan även vara supersalt. Lakritsen kombineras i år med spännande smaker som chili, viol, ingefära, kanel, hallon, passionsfrukt och saffran.

Golden Tickets som ger tillgång till Lakritsfabriken

golden tickets i årets lakritsfabriken julkalender

En rolig nyhet 2022 är att Lakritsfabriken har gömt ett begränsat antal Golden Tickets i kalendern där man – precis som i Willy Wonka – får en tur till lakritsfabriken (inte chokladfabriken i detta fall).

Om du har turen att få en Golden Ticket får du besöka Lakritsfabrikens lakritsodling, som är norra Europas största, där företagets grundare håller i rundturen. I upplevelsen ingår även lakritsprovning och en avslutande gemensam måltid där lakritsen fungerar som smaksättare i rätterna.

Det här är Lakritsfabrikens julkalender

Lakritsfabrikens julkalender är glutenfri då den istället för vetemjöl innehåller rismjöl. Dessutom är den utan gelatin så den är även vegansk.

Lakritsfabriken släppte 2019 två kalendrar – en designad kalender där konstnärinnan Mia Stolpe har designat kartongen med ett vackert gammaldags snötäckt vinterstad.

Årets kalender släpps vanligtvis under september månad, men det kan ta ett tag innan alla återförsäljare och butiker fått in kalendern i sitt sortiment.

Kalendern innehåller både lakrits och choklad, chokladdoppade lakritsbitar med både ljus och mörk choklad, med eller utan smaksättning.

Köp Lakritsfabriken julkalender 2024 här


Elin
Elin är skribent på Adventskalenderguiden, hon har tidigare jobbat som webbredaktör på flera ledande svenska mode- och skönhetsmagasin. Elin ser alltid fram emot årets nya kaffe- och hudvårdskalendrar men är inte främmande för att testa nya typer av julkalendrar | Kontakt: elin@adventskalenderguiden.se

Men vad tycker du?