Utförsäljning - Upp till 80% (!) rabatt på många populära julkalendrar

Caia Adventskalender 2021

Bianca Ingrosso och hennes företag CAIA Cosmetics har i år släppt en julkalender med smink och skönhetsprodukter. Caia Adventskalender 2021 var väldigt eftertraktad – kalendern blev slutsåld redan två timmar efter lanseringen. Men det var långt ifrån alla kunder var nöjda med sitt köp.

Caia Cosmetics Julkalender 2021
Caia Cosmetics Julkalender 2021 (bild från caiacosmetics.se). Själva kalendern är en sminkväska fylld med numrerade tygpåsar där produkterna ligger i.

Adventskalendern är omskriven och har fått ta emot en hel del kritik från missnöjda kunder. Värdet av kalendern sägs vara över 3 000 kr, vilket många upplevt som provocerande då kalendern innehåller produkter i mini-storlek, tillbehör som pincetter och pads samt en 20 % rabattkod på nästa köp hos Caia.

Här går vi igenom vilken kritik årets julkalender har fått, vad den kostar, det påstådda värdet på kalendern och en lista med allt innehåll.

Caia Julkalender 2021 – kritik

Som tidigare nämnt har Caia Julkalender 2021 fått en hel del kritik från missnöjda kunder. De största bristerna med kalendern är:

 • Inga nya Caia-produkter utan kalendern består av mini-versioner av befintliga produkter
 • Mycket billiga “utfyllnadsprodukter” som pincetter, pads och ögonmask
 • Innehåller inga lite mer påkostade skönhetsprodukter som läppstift, ögonskugga eller rouge.
 • Att en lucka innehåller en 20 % rabattkod är något som provocerat många, speciellt när man redan är missnöjd med det andra innehållet.

Caia har även marknadsfört kalendern som att den ska innehålla nyheter, limited editions, bästsäljare och andra exklusiva produkter.

Bianca Ingrosso bemötte kritiken i Aftonbladet och sa bland annat:

Med tanke på att man får en necessär värd 400 kronor och produkter som är skräddarsydda som är det dyraste att göra plus att det är begränsad upplaga vilket också är dyrare att göra så är denna julkalender ett otroligt värde för pengarna.

Priset på Caia Adventskalender 2021

caia julkalender

Priset för Caia Adventskalender 2021 är satt till 1 795 kr. Det är betydligt mer än de flesta skönhetskalendrar vi har med här på Adventskalenderguiden, där genomsnittligt pris ligger på runt 800 – 900 kr.

För jämförelse kostar populära Rituals of Advent på 650 kr i år och en premium-kalender som L’Oreal Paris ligger på ca 1 200 kr. I lyxsegmentet finns Yves Saint Laurent Adventskalender med skönhetsprodukter för närmare 5 000 kr, den kalendern kostar ca 3 500 kr.

Då värdet på kalendern sägs vara 3 595 kr innebär det att varje lucka är värd i genomsnitt 125 kr. Det är faktiskt inte helt osannolikt att produktvärdet på Caias julkalender faktiskt ligger på över 3 000 kr då många skönhetsprodukter hos Caia.se ligger på runt 200 – 300 kr, bara en pincett kostar 95 kr.

Det kan även vara så att det är dyrare att tillverka produkter i resesize, men som kund vill man inte gärna betala mer för något som är mindre.

Allt innehåll i Caia Adventskalender 2021

Spoiler alert! osv, här är listan med allt innehåll i Caia Adventskalender 2021:

 1. Mini-mascara, “Bibbz Boom Boom lashes”
 2. Ögonskugga borste
 3. Eye brightener-penna
 4. Rött hårband med kardborre
 5. Liten sminkpensel (till rouge)
 6. Liten handkräm
 7. Mini-läppenna i färgen “Bianca”
 8. 2 st pads för sminkborttagning
 9. Eyeliner-penna brun
 10. Borste till ögonskugga
 11. Liten tub med showergel
 12. Läppenna i färgen ”nougat”
 13. Rabattkod med 20 % rabatt på nästa köp hos caiacosmetics.se
 14. Liten borste till concealer
 15. Tub med bodylotion
 16. Svart eyeliner-penna
 17. Sovmask
 18. Pincett
 19. Mini-mascara, ”Va Va Volume”
 20. Brush cleaner
 21. Liten parfym
 22. Beauty blender
 23. Clear ögonbryngel
 24. 2 st settingsspray mini

Själva julkalendern i sig är en sminkväska / necessär där tanken är att man kan använda den för att förvara produkterna i.

Här kan du köpa Caia Adventskalender 2021

Vill du ändå köpa Caia Adventskalender 2021 så gör du det på https://caiacosmetics.se/sv/sminkset/caia-christmas-calender.

Ett tips är att kolla på Tradera då många missnöjda kunder har lagt upp sin kalender till försäljning där. Anledningen till att många julkalendrar hamnat där är då många missnöjda kunder som vill returnera sin kalender redan öppnat den går det inte att retur.

För retur till Caia behöver förpackningen vara i “oskadad originalförpackning”.

Sökning efter “caia julkalender” på Tradera.


Elin
Elin är skribent på Adventskalenderguiden, hon har tidigare jobbat som webbredaktör på flera ledande svenska mode- och skönhetsmagasin. Elin ser alltid fram emot årets nya kaffe- och hudvårdskalendrar men är inte främmande för att testa nya typer av julkalendrar | Kontakt: elin@adventskalenderguiden.se

Men vad tycker du?