Utförsäljning - Upp till 80% (!) rabatt på många populära julkalendrar

Lista – Årets bästa (och sämsta) adventskalendrar för vuxna

Lista - Årets bästa (och sämsta) adventskalendrar för vuxna

December månad närmar sig med stormsteg och om bara några veckor är det äntligen dags att öppna första luckan i sin adventskalender. Nu har i princip alla adventskalendrar för vuxna getts ut och det börjar bli dags att sammanfatta årets julkalendrar som har kommit ut i butikerna.

Som vanligt finns det både roliga nyheter, floppar och några kalendrar från förra året som inte fick någon uppföljare detta året. Här kommer lite reflektioner kring årets adventskalendrar för vuxna samt en topplista med årets bästa kalendrar och även en bottenlista med besvikelser och kalendrar som inte håller måttet.

Svalare intresse kring vuxenkalendrar i år

Mitt intryck är att intresset kring adventskalendrar för vuxna är något svalare i år jämfört med förra året, detta har säkert med det ekonomiska läget att göra då många håller lite extra hårt i plånboken i år och inte gärna lägger tusentals kronor på en julkalender samtidigt som matpriserna har ökat rejält.

Den stora skillnaden jämfört med förra året skulle jag tro är att folk vill göra en bra deal – många vill nog vänta till Black Friday och där köpa sin adventskalender till en bra rabatt, även om det innebär att kalendern inte hamnar i paketutlämningen förrän kanske några dagar in i december.

Lista – årets 13 BÄSTA adventskalendrar för vuxna

Här är de adventskalendrar för vuxna som jag tycker har varit bäst i år. Det handlar både om att de är prisvärda, har roliga, intressanta eller spännande produkter. Kort och gott julkalendrar som är värda att lägga sina pengar på.

1) By Lyko Me-phoria – Smink och hudvård för över 6 000 kr

Lyko har på senare år satsat rejält och gett ut allt fler egna beautykalendrar, både för män och kvinnor. “Kronjuvelen” bland Lykos kalendrar i år är Me-phoria som i år innehåller smink, makeup, hudvårdsprodukter och hårprodukter för hela 6 200 kr.

By Lyko Me-phoria - Smink och hudvård för över 6 000 kr

Förra året blev kalendern snabbt slutsåld, i år finns den ännu (i skrivande stund) kvar att köpa. Som grädde på moset finns det en “Golden Ticket” i en av kalendrarna, guldbiljetten är ett presentkort på över 5 000 kr.

2) Satisfyer Premium – påkostade & appstyrda sexleksaker

Vuxenmärket Satisfyer har även i år gett ut en påkostad erotisk kalender som innehåller vuxenleksaker för runt 10 000 kr. I kalendern får man prova många nya vuxenprodukter inklusive Satisfyers appstyrda produkter som går att kontrollera med Satisfyer Connect-appen.

Satisfyer Premium - påkostade & appstyrda sexleksaker

Vill man köpa en erotisk vuxenkalender i år så är Satisfyer Premium det bästa valet enligt mig. Finns även i en enklare variant som heter Deluxe och kostar strax över 1 000-lappen.

3) Chokladdoppade lakritskulor från Bulow

Danska Lakrids by Johan Bülow har även i år gett ut sin adventskalender med gourmetlakrits. Bakom luckorna finns chokladdoppade lakritskulor med spännande smakkombinationer som salt karamell, passionsfrukt, hallon, kaffe och vilda blåbär.

Chokladdoppade lakritskulor från Bulow

Lakritsgodisarna är även gjorda på rismjöl vilket innebär att kalendern är glutenfri.

4) Årets bästa kaffekalender kommer från NABO

För dig som vill ha en riktigt bra kaffekalender så är det NABO du ska välja. Denna kaffekalendern har kaffebönor från hela världen som är rostade och malda i Göteborg. Varje lucka är i form av en förpackning färdigmalt kaffe som du bara häller ut i melittafiltret på din kaffebryggare.

Årets bästa kaffekalender kommer från NABO

Även om det hör julen till med smaksatt kaffe är det inte alla som uppskattar detta – att det därför bara är 4 av 24 kaffepåsar som innehåller just smaksatt kaffe känns därför rimligt. Övriga 20 luckor innehåller vanliga kaffesorter – med allt från friskt och syrligt kaffe till mustigt och mörkrostat.

5) Inget bottennapp – fiskekalender med riktigt bra beten

I år har danska Westin gett ut hela 4 olika adventskalendrar med sina kvalitetsdrag. Det finns fiskekalendrar både för insjöfiske och havsfiske. Många av dragen är unikt framtagna exklusivt för julkalendrarna och går inte att få tag på på annat sätt (åtminstone inte i de färgkombinationerna).

Inget bottennapp - fiskekalender med riktigt bra beten

Har du en storfiskare i din närhet kommer hen garanterat att uppskatta en Westin fiskekalender! Om din kära far är den i familjen som helst vill fånga gammelgäddan så är fiskekalendern ett bra fars dag-presenttips!

6) Nordisk vegansk hudvård och hårvård

Finska Lumene har i år gett ut en hudvårds- och skönhetsprodukter med återfuktande krämer, serum, antirynkkrämer och mascara.

Nordisk vegansk hudvård och hårvård

För dig som vill ha en riktigt bra hudvårdskalender till ett mycket rimligt pris är Lumenes kalender är ett bra val.

7) Kalender med utmaningar – Lös ett mysterium tillsammans

Brädspelstillverkaren Kosmos har i år gett ut adventskalendern Exit – The Silent Storm. En julkalender där det gäller att varje dag lösa dagens gåta och klurighet för att ta sig vidare. På julafton måste du ha klarat alla uppdrag och på så sätt räddat tomten så att julafton kan bli av.

Kalender med utmaning - Lös ett mysterium tillsammans

En perfekt julkalender för hela familjen. Passar både vuxna och barn (från 10 år och uppåt).

8) Stygg eller snäll? En erotisk julkalender för vuxna

Loveboxxx har i år gett ut en uppdaterad vuxenkalender i sin serie Naughty and Nice. Här finns spännande vuxenleksaker att utforska tillsammans med sin partner – eller själv på egen hand. Det finns vuxenleksaker, erotiska spel, massageoljor och andra produkter som kan användas av både män och kvinnor.

Snäll eller stygg? En erotisk kalender för vuxna

Det totala värdet på produkterna i årets sexkalender ligger på ca 6 000 kr.

9) Lyxig parfymkalender för män

De flesta skönhetskalendrar är som bekant framtagna för kvinnor, men det börjar dyka upp även några skönhetskalendrar för män. Ett sådant exempel är Molton Brown och deras parfymkalender med klassiska manliga dofter.

Lyxig parfymkalender för män

Utöver parfym innehåller kalendern även lyxig hudvård och kroppsvård för herrar.

10) Kreativ julkalender för konstnärssjälar

Från Pen Store finns i år en kreativ adventskalender för alla konstnärer – eller blivande sådana. Bakom luckorna i kalendern finns både produkter för att teckna, måla med akvarell, oljemålning och lettering (att skriva vackra bokstäver).

Kreativ julkalender för konstnärssjälar

Det bästa med kalendern är att man inte är utelämnad att försöka lista ut hur pennorna, färgerna och penslarna ska på egen hand, utan med kalendern ingår en onlinekurs som går igenom precis hur produkterna ska användas och hur olika tekniker ska kombineras. På julafton har du förhoppningsvis lärt dig att måla bättre!

11) Cool & prisvärd sminkkalender inför nyårsfesten

Sephora har i år gett ut en serie med adventskalendrar så att man kan upptäcka smink- och hudvårdsprodukter från deras Sephora Collection.

Min favorit bland årets Sephora-kalendrar är The Future is Yours – Aftercare Calendar. Det är en kalender som är till för alla som inte vill sluta sminka sig på julafton – den här kalendern ska nämligen istället öppnas mellan 25 – 31 december så att man får en riktigt snygg look lagom till nyår! Bakom varje lucka finns 1 – 2 sminkprodukter (totalt 11 st).

12) Snacksfest varje dag fram till julafton

En riktigt kul nyhet för alla chipsälskare är Pringles-kalendern som innehåller en burk med chips bakom varje lucka. Chipsen kommer i fyra olika smaker – Original, Sour Cream & Onion, Salt & Vinegar och Texas BBQ Sauce.

pringles chips kalender

Det är inte tal om några enstaka chips här utan en hel burk med med 40 gram chips – hela kalendern väger hela 1,2 kg! Perfekt chipskalender för att dela hela familjen att dela på!

13) Frökalender från Magic Garden Seeds

Med Magic Garden Seeds från Your Garden in the City får man en kul frökalender som innehåller 24 st fröpåsar med grönsaker och örter för dig som inte nödvändigtvis har en stor trädgård utan som även kan odlas i lägenheten, fönsterbrädan eller på balkongen.

Frökalender från Magic Garden Seeds

Kalendern kommer som ett kit med snöre, fröpåsar och klädnypor för att hänga upp den. Bland fröerna finns t.ex. kålrot, tomater, chili, sallad och diverse olika örter och ätbara växter.

Tänk på! Även om det går att göra en bra deal i slutet av november och under Black Week så är det inte säkert för just adventskalendrarna här i vår topplista. Då de är mest populära är det de som riskerar att bli slutsålda först!

Bottenlistan – årets 4 största besvikelser

Till de adventskalendrar som inte imponerat utan snarare blivit en besvikelse hör inte bara kalendrar som getts ut utan även kalendrar som borde ha kommit med en ny upplaga men som inte gjort det.

1) Lakritsfabriken – gav inte ut någon kalender i år

Lakritsfabriken hör till de populära lakritskalendrarna och har getts ut sedan 2017. I år kom dock ingen ny kalender utan man valde av någon anledning att inte ge ut någon kalender i år.

Det är synd då kalendern har innehållet riktigt mycket lakrits som både är glutenfri och gelatinfri. Som tur är finns det andra lakritskalendrar.

2) Caia – en dyr kalender i ekonomiskt oroliga tider

Det är inget fel alls på Caias adventskalender i år. Skönhetskalendern innehåller enbart full size-produkter och har ett produktvärde som är riktigt högt. Däremot är prislappen på 3 000 kr väldigt hög och många kanske sparar in på annat – mer nödvändigt – bara för att köpa den hypade Caia-kalendern.

Det finns bra skönhetskalendrar för mellan 500 – 1 000 kr som är (åtminstone nästan) lika bra som Caias.

3) Sinful – bra kalendrar men inga nyheter

Vuxenbutiken Sinful fick kanske hybris förra året då de under flera år har gett ut väldigt populära erotiska kalendrar som blivit slutsålda. Förra året gav de ut hela 6 olika kalendrar som däremot inte blev slutsålda och i år fick man helt enkelt lägga upp samma kalendrar i butiken som föregående år.

Det är inget fel på kalendrarna som kommer i både budget- och lyxvarianter. Men det är tråkigt att inte kunna ta del av några produktnyheter.

4) Mshop – ingen ny kalender i år

Även vuxenbutiken Mshop väljer att inte ge någon ny kalender i år utan ger ut en med samma som förra året. Den enda skillnaden jämfört med förra året är rent estetisk då kalendern har ny design men samma innehåll.


Elin
Elin är skribent på Adventskalenderguiden, hon har tidigare jobbat som webbredaktör på flera ledande svenska mode- och skönhetsmagasin. Elin ser alltid fram emot årets nya kaffe- och hudvårdskalendrar men är inte främmande för att testa nya typer av julkalendrar | Kontakt: elin@adventskalenderguiden.se

Men vad tycker du?