Utförsäljning - Upp till 80% (!) rabatt på många populära julkalendrar

Adventskalender 2024 (för vuxna)

Adventskalenderguiden

Varje år kommer det ut nya spännande adventskalendrar för vuxna. Här på Adventskalenderguiden hjälper vi dig att hitta nya roliga, välsmakande och spännande julkalendrar. Vi jämför även priser så att du kan köpa din adventskalender till ett bäst pris genom oss.

Vi försöker att testa, provsmaka och recensera så många adventskalendrar som möjligt. Vi listar även innehållet i flera populära julkalendrar för vuxna 2024 så du vet precis vad som väntar dig bakom luckorna – om du inte vill bli överraskad. Perfekt för dig som är otålig och inte orkar vänta till rätt lucköppning.

Just nu hittar du 200 adventskalendrar för vuxna på Adventskalenderguiden.

 • Vi jämför priser på adventskalendrar så du kan köpa den till bäst pris via oss
 • Guider och recensioner av årets adventskalender för vuxna (2024)
 • Tjuvkika på innehållet i populära adventskalendrar – ta reda på kalendern innehåller innan du köper

Populäraste adventskalendrarna för vuxna 2024

Varje år släpps som bekant 100-tals julkalendrar för vuxna. Ska vi vara helt ärliga så är inte alla kalendrar lika intressanta och köpvärda. Här nedan har vi valt ut årets populäraste adventskalendrar för vuxna, för dig som vill hitta en riktigt bra och prisvärd adventskalender för vuxen.

Lista – Populära adventskalendrar för vuxna som går att köpa nu (juli 2024)

Satisfyer Premium Adventskalender 2023

Satisfyer erotisk adventskalender 2023
NY erotisk adventskalender från Satisfyer. Kanske mest påkostad någonsin med bästsäljande sexleksaker värda över 9 000 kr (!). Innehåller bl.a. appstyrd vuxenleksak, masturbator för män och lufttrycksvibrator.

Just nu 700 kr rabatt, ord pris 2 195 kr

Finns att köpa här (1 495 kr)
Anthon Berg chokladkalender likör

Anthon Berg chokladkalender likör
En chokladkalender för vuxna som innehåller lyxig Anthon Berg-choklad smaksatt fylld olika likörer som Cointreau, Famous Grouse och mörk Guinness.

Finns att köpa här (299 kr)
Pringles Chipskalender 2023

Pringles adventskalender 2023
För dig som gärna provar på nya Pringles-smaker varje dag fram till julafton finns i år en chipskalender där man varje dag får en burk med Pringles. Totalt 4 olika smaker: Original, Sour Cream & Onion, Salt & Vinegar samt Texas BBQ Sauce. Ett måste för alla som älskar snacks!

Finns att köpa här (695 kr)
Naughty & Nice kalender 2023

Naughty & Nice kalender 2023
Beyond the Five Senses är namnet på årets erotikkalender från Naughty & Nice. En erotisk kalender för både honom, henne och par med sexleksaker, glidmedel, tillbehör och andra spännande. Mycket populär adventskalender för vuxna som ofta blir slutsåld tidigt.

Värdet på produkterna är över 5 900 kr! Just nu 500 kr rabatt (ord. pris 1 895 kr)

Finns att köpa här (1 389 kr)
S-märke Julkalender 2023

S-märke Godisar Adventskalender 2023
Rolig godiskalender fullproppad med S-märken. Finns i totalt 12 olika spännande smaker som supersurt, hallon, blåbär m.m. En godispåse bakom varje lucka.

Totalt 1,8 kg (!) godis i julkalendern!

Finns att köpa här (595 kr)
Sinful Julkalender

Sinful Julkalender - Erotisk Adventskalender
Populära erotiska kalendern från Sinful är tillbaka. Årets vuxenkalender innehåller produkter värda hela 3 400 kr.

Förra året blev Sinfuls julkalendrar snabb slutsålda. Finns även i en Deluxe-variant, du kan jämföra & kika på innehållet i kalendrarna här.

Den billigaste erotiska kalendern som går att köpa.

Finns att köpa här (995 kr)
Mshop Adventskalender 2023

Mshop Erotisk Adventskalender 2023
NYHET - Mshop's egna erotiska adventskalender går äntligen att förbeställa. Erotikkalendern innehåller premium vuxenleksaker till både honom och henne, både att använda tillsammans och var för sig. 1 års garanti på produkterna i kalendern! Läs mer om kalendern här.

Värdet på produkterna är över 2 600 kr!

Finns att köpa här (995 kr)
Lakrids By Bülow Adventskalender 2023

Lakrids by Bulow lakritskalender
Lakrids By Bülow är tillbaka med sin lyxiga lakritskalender 2023. Premiumlakrits med många spännande smakkombinationer med choklad och lakrits.

Finns att köpa här (445 kr)
Orion Premium Julkalender 2023

Feel the Magic Shiver Erotisk Adventskalender 2023
Orion Premium är en lyxig sexkalender med 24 lådor med vuxenprodukter från kvalitetsmärken som We-Vibe, Bad Kitty och Just Play. Julkalendern innehåller bland annat lufttrycksvibrator, massagestav och orgasm-gel.

Värdet på produkterna är över 6 000 kr! Ord. pris 2 149 kr. Just nu 780 kr rabatt om du använder vår rabattkod (advent23se) och gör köpet via länken nedan.

Finns att köpa här (1 369 kr)
Kaffeadventskalendern 2023

Kaffeadventskalendern
Årets kaffe-adventskalender från svenska NABO med 24 påsar malet kaffe - både klassiska favoriter och nya smaker! Fyra av kaffesorterna är smaksatta med choklad, lakrits, Irish Cream samt Hallon och vanilj.

Populäraste kaffekalendern!.

Finns att köpa här (459 kr)
Rituals of Advent 2023

Rituals of Advents Julkalender 2023
Mycket populär adventskalender med exklusiva skönhetsprodukter, hudvård, kroppsvård och spa-produkter från Rituals. Finns 2023 i två exklusiva varianter med 24 överraskningar som gömmer sig bakom luckorna i det eleganta kalenderhuset.

Fri frakt. Begränsad upplaga, blev slutsåld tidigt förra året.

Finns att köpa här (899 kr)
Tekalender NABO 2023

Teadventskalender NABO adventskalender 2023
Teadventskalender med ekologiska teer från NABO. Kalendern består av 24 olika sorters teer med både svart, grönt, roobos-, örtteer och vitt te med många spännande och intressanta smaker.

Finns att köpa här (359 kr)
Sinful Premium Kalender

Sinful Deluxe Julkalender - Erotisk Adventskalender
Populära erotiska kalendern från Sinful är tillbaka, här i en Deluxe-variant med vuxenleksaker värda närmare 6 000 kr!.

Förra året blev Sinfuls julkalendrar snabb slutsålda. Finns även i en Basic-variant, du kan jämföra innehållet i kalendrarna här.

Fri frakt, snabb och diskret leverans.

Finns att köpa här (1 695 kr)
Lakritspipa Adventskalender 2023

Lakritspipa adventskalender
Adventskalender med de klassiska Skipper's Pipe lakritspipor. I kalendern finns 24 st pipor varav 4 st smaksatta med havssalt samt 1 st XL lakritspipa att avnjuta.

Finns att köpa här (199 kr)
Proteinbolaget Julkalender 2023

Proteinbolaget Adventskalender 2023
Julkalender från Proteinbolaget fylld med energidryck, proteinbars och andra produkter för träning och återhämtning från Barebells, GAAM m.m. Perfekt julkalender för alla som tränar!

Finns att köpa här (449 kr)
Womanizer Adventskalender 2023

Womanizer Adventskalender 2023
Erotisk adventskalender med vuxenleksaker för både män och kvinnor. Bakom en av luckorna finns en Womanizer Classic 2 luftvibrator som bara den är värd ca 1 400 kr! Totalt värde för hela kalendern är ca 5 000 kr.

Just nu 254 kr rabatt mot ord. pris (2 149 kr)

Finns att köpa här (1 895 kr)

Adventskalender vuxen 2024 – Nyheter

Här nedan ser du alla nya adventskalendrar för vuxna som går att köpa just nu. Vi fyller ständigt på med nya julkalendrar som du kan hitta till bäst pris och köpa hos våra samarbetspartners. Listan över nya kalendrar uppdateras dagligen, året runt.

Nya adventskalendrar för vuxna 2024:

Vad är en adventskalender?

En adventskalender är en julkalender med 24 luckor där man varje dag från 1:a december fram till julafton får öppna en lucka och se vad som gömmer sig där bakom. Adventskalendrar har historiskt sett varit något man har gett till sina barn för att göra den långa väntan till julafton lättare att hantera.

Men idag är inte adventskalendrar något som enbart är för barn längre – tvärtom satsar tillverkarna snarare mer på julkalendrar för vuxna. Även vuxna tycker ju att väntan till julafton kan vara lång, och det är ju roligare att få små paket och överraskningar under 24 dagar istället för bara under en dag!

Allt fler roliga adventskalendrar för vuxna

Förr i tiden fanns bara i princip kalendrar från Sveriges Television där man öppnade en lucka med ett dolt motiv bakom. Motivet bakom luckan hade att göra med dagens avsnitt av julkalendern i radio eller tv. Något man i dagsläget skulle betrakta som en tråkig julkalender med tanke på det stora utbudet av roliga adventskalendrar som finns nuförtiden.

Utvecklingen gick därefter vidare till chokladkalendrar med små bitar av mjölkchoklad bakom luckan fram tills dagens adventskalendrar som innehåller allt från färdigpoppade popcorn, nagellack, pusselbitar, Star Wars-lego, vuxenleksaker och delikatesslakrits.

Alltså roligare adventskalendrar som faktiskt innehåller små presenter, smakprover eller något man faktiskt kan använda och ha nytta av – inte bara en dold bild bakom en lucka som förr i tiden.

adventskalender till vuxna

En adventskalender måste inte innehålla 24 luckor

Det vanliga är att en adventskalender har 24 luckor, men det finns lite olika varianter. Dels finns det adventskalendrar med extra luckor som en “bonus”, det kan vara att adventskalendern har 25 luckor eller uppemot 30 luckor, så att man antingen får öppna två luckor på julafton eller kan starta lucköppningen redan innan december i slutet av november.

Det finns även “äkta” adventskalendrar med fyra luckor – en lucka för varje advent. En sådan adventskalender med bara fyra luckor brukar istället innehålla ett desto mer påkostat innehåll. Exempel på sådana kalendrar är Mshop:s adventskalender med fyra boxar med vuxenprodukter eller Maria Åkerbergs skönhetskalender med fyra skönhetsboxar.

Adventskalender för vuxna – Vilka olika sorter finns det?

Utbudet av adventskalender för vuxna har under de senaste åren ständigt utökats och allt fler tillverkare, märken och kedjor vill ge ut sina egna julkalendrar.

Adventskalendrar skönhet & hudvård

En adventskalender för vuxna är win-win för både butiker och konsumenter kan man säga. Butikerna och märkena får sälja 24 st produkter på en och samma gång och som kund kan man få prova på 24 produkter till ett mycket bättre pris än vad det hade kostat att köpa produkterna separat.

Detta gäller framför allt inom skönhetskalendrar och erotiska julkalendrar. Här är produktvärdet ofta dubbelt så högt jämfört med vad julkalendern kostar.

Populärt med ätbara julkalendrar och skönhetsprodukter

Det är egentligen bara fantasin som sätter gränser för vad en adventskalender för vuxna kan innehålla. Inom ätbara kalendrar har det dykt upp både chokladkalendrar, lakritskalendrar, marmeladkalendrar och müsslikalendrar. Inom dryck finns det öl- och vinkalendrar (som man förvisso får komponera ihop själv pga. alkoholmonopolet), kaffe och tekalendrar.

Många välkända skönhetsmärken ger ut julkalendrar med smink, skönhetsprodukter, makeup och nagellack. Dessa brukar vara riktigt populära och snabbt bli slutsålda, speciellt de med kända märken som Rituals, By Lyko, Yves Rocher, Lancôme, Yves Saint Laurent och Armani.

Skönhetskalendrar ges framför allt ut till kvinnor men allt fler skönhetsmärken har även gett ut adventskalender med skönhetsprodukter och hudkrämer till män. Hit hör Molton Brown, Gents och Nivea.

erotiska adventskalendrar

Adventskalendrar som VERKLIGEN bara är för vuxna

En julkalender vuxen som verkligen är för vuxna är de erotiska julkalendrarna som också är väldigt populära och brukar bli slutsålda långt innan december. I en sådan adventskalender får man prova på spännande vuxenprodukter och olika erotiska tillbehör.

Vuxenkalendrarna är oftast riktigt snyggt designade och innehåller produkter värda 1 000-tals kronor. De brukar vara populära presenter att ge till sin pojk- eller flickvän inför julmånaden för en “hetare december”. Kika gärna på vad dessa vuxenkalendrar innehåller här på Adventskalenderguiden.se innan du köper så att du väljer rätt adventskalender då innehållet, och kvaliteten, kan variera en hel del.

Populära adventskalendrar för vuxna hos Adventskalenderguiden:

Tips för att hitta den perfekta kalendern

Utbudet av adventskalendrar är stort – och man kan tyvärr inte köpa alla kalendrar. Det finns kanske runt 100 skönhetskalendrar tillgängliga från svenska webbutiker, så vilken ska man egentligen välja? Här kommer bra tips på hur du ska tänka när du köper din adventskalender.

 1. Välj en budget för hur mycket adventskalendern får kosta. Kan du tänka dig att betala 300 kr eller kanske till och med 1 000 kr om du verkligen får en bra kalender?
 2. Välj typ av kalender utifrån din ekonomi. Vill du komma billigt undan kan du välja en choklad eller godiskalender, vill du kosta på dig lite mer finns erotikkalendrar och parfymkalendrar för 2 000 kr eller mer.
 3. Ska du ge bort kalendern eller köpa en till dig själv? Är kalendern till dig själv är det så klart enklare, ska du ge bort kalendern till t.ex. din pojkvän eller flickvän så behöver du tänka igenom lite vad han eller hon gillar.
 4. Köp i god tid – eller vänta för att få bättre pris. Vill du vara säker på att få din adventskalender – många blir slutsålda innan december – köper du tidigt. Är det inte lika noga att du får just den adventskalendern du har bestämt dig för utan kan vara flexibel – vänta till slutet av november. Då kan du få riktigt bra pris.
 5. Dela på en kalender. Många adventskalendrar passar för par, många lakrits- och chokladkalendrar har t.ex. två bitar bakom varje lucka så att man kan dela. En kaffekalender har ofta bryggkaffe som räcker till två personer. Har ni ett gemensamt intresse – eller smak – är det vettigt att dela på kalendern.

När är det bäst att köpa sin julkalender?

Bäst att köpa adventskalender antingen tidigt under hösten eller precis innan december.

Adventskalendrarna släpps vanligtvis under septemberoktober och säljs i butikerna och på nätet fram till slutet av november. Vissa julkalendrar för vuxna släpps redan i slutet av augusti men då handlar det oftast om att man förbokar sin kalender inför att den släpps senare under hösten. På så sätt får man garanterat sin julkalender utan risk för att den blir slutsåld.

Eftersom adventskalendern generellt bara säljs under ett år, och en säsong, är upplagorna begränsade och det finns stor risk att de blir slutsålda. Speciellt för de mer populära julkalendrarna. Tillverkarna vill helt enkelt inte riskera att tillverka för många kalendrar så det är därför stor risk att de blir slutsålda snabbt.

Vissa adventskalendrar ges faktiskt bara ut i några hundra exemplar så då gäller det verkligen att köpa direkt om man vill ha sin kalender. Exempel på sådana kalendrar är vissa kaffeadventskalendrar och skönhetskalendrar från Lyko.

Tips! Köp adventskalendern så fort den släpps – då hinner du garanterat få den innan 1:a december och den hinner inte bli slutsåld. Håll utkik här på Adventskalenderguiden så håller du ständigt koll på alla nya julkalendrar som ges ut. Du hittar även adventskalendrar som just nu är på REA så att du kan spara pengar.

Stor guide till årets adventskalendrar för vuxna 2020

Julkalendrar i tv & radio

En populär julkalender är radio- och TV-julkalendrarna som sänts i Sveriges Radio sedan 1957. Tv-sändningarna av adventskalendrar inleddes 1960 och har fortsatt in i våra dagar. Till de mest populära tv-kalendrarna hör Teskedsgumman och Sunes Jul.

Precis som julkalendrarna vi skriver om här på Adventskalenderguiden så öppnas det luckor i en tv-kalender. Bakom luckan finns en bild eller motiv med tema från dagens avsnitt av kalendern.

Det finns även julkalendrar för vuxna med motiv och budskap istället för saker. Det kan då istället handla om olika utmaningar man ska göra.

Ge bort en adventskalender till pappa på fars dag

Strumpkalender till fars dag

Fars dag infaller årligen den andra söndagen i november, om du inte vet vad du ska ge till din pappa så är en adventskalender till en man ett riktigt bra presenttips.

Detta då det dels finns flera populära julkalendrar som många pappor uppskattar (t.ex. med hudvård för män, strumpkalendrar och liknande) och dels så passar tidpunkten väldigt bra – i mitten av november får ses som det nästintill perfekta tillfället att ge bort en adventskalender.

 • Fars dag 2023 inträffar den 12:e november

Men man behöver ju självklart inte ha en högtid eller egentlig anledning till att ge bort en adventskalender. Att ge bort en skönhetskalender från Kicks, Åhlens eller Lyko till sin flickvän bara så där spontant kommer garanterat bli väldigt uppskattat! Oväntade presenter är något som många gillar och ett fint sätt att visa uppskattning på.

Om du vågar vänta – utnyttja REA på adventskalendrar

REA på adventskalender

Om du vågar vänta så finns det en god chans att du kan köpa din adventskalender till REA-pris under Black Friday eller i början av december. Alla butikerna behöver då sälja av resterande kalendrar och priserna sänks därför ofta rejält.

Detta gäller framför allt adventskalendrar med ätbart och drickbart – dessa julkalendrar har ju bäst före-datum och butikerna kan inte ha de liggandes på hyllorna utan behöver sälja av dem innan säsongen är slut.

Även det motsatta kan gälla – genom att vara ute tidigt och köpa sin julkalender 2023 kan man få “köp tidigt-rabatt”. Vi tipsar om sådana kalendrar här på Adventskalenderguiden. Ibland har vi även exklusiva rabatter och rabattkoder på adventskalendrar som vi har fått dela med oss av som bara gäller för våra besökare.

Vilken julkalender vuxen ska jag köpa?

Köper du julkalender till dig själv är det ju inga större problem att hitta en lämplig sådan – surfa bara runt här på Adventskalenderguiden.se så kan vi lova att du kommer hitta en bra kalender du gillar. Har du däremot tänkt att köpa en adventskalender att ge bort till någon annan är det inte säkert att det är lika enkelt.

Precis som med presenter och julklappar så är principen att man väljer julkalender utifrån intresse och smak. Även prisklass kan så klart spela in, men som tur är finns det både riktigt billiga adventskalendrar så väl som lyxiga premium julklappar att välja mellan.

Här nedan kommer lite tips som hjälper dig att hitta en bra julkalender 2023 som passar till din mamma, pappa, pojkvän eller flickvän.

Adventskalender till mamma 2024

adventskalender med te

Om din mamma gillar att dricka te så är en te-adventskalendern från exempelvis svenska NABO ett bra val. Varje år kommer denna kalendern ut i en ny utgåva med nya smaker.

Det är en snyggt designad julkalender med 24 olika (!) tesorter som alla är ekologiska. Föredrar mamma kaffe är givetvis en kaffekalender att föredra.

Även kalendrar med doftljus (från t.ex. Klinta) och julkalendrar med bad- och spaprodukter uppskattas av många mödrar.

Adventskalender till pappa 2024

adventskalender porsche

En julkalender där man bygger ihop en sportbil, veteranbil eller annat klassiskt fordon som en modellsats är en populär present till många bilintresserade pappor.

Funkar både som en tidig julklapp till pappa samt fars dag-present.

Även strumpkalender är ett bra val att ge i present till sin far. Många pappor har (tyvärr) helt utdaterade strumpkollektioner med både hål i och dunkla färger. Med en strumpkalender får din pappa många roliga, färgglada och mönstrade strumpor.


Adventskalender till flickvännen 2024

yves rocher adventskalender till flickvän

Om din flickvän gillar smink, makeup, skönhets- och hudvårdsprodukter finns det många skönhetskalendrar att välja mellan. Allt från billiga sminkkalendrar för några hundralappar till adventskalender från lyxmärken med parfymflaskor och hudvårdsprodukter.

I år har exempelvis Yves Rocher lanserat en skönhetskalender med produkter värda över 1 250 kr som du just nu kan köpa för 549 kr här.

Föredrar din flickvän delikatesslakrits eller exklusiv choklad finns det flera ätbara kalendrar att välja på. Då många kalendrar innehåller fler än en godbit kan även du får smaka, bra för både dig och flickvännen!

Adventskalender till pojkvännen 2024

Chili klaus adventskalender

Om din pojkvän gillar chili så är Chili Klaus Adventskalender (489 kr) en rolig och intressant kalender.

Bakom luckorna gömmer sig olika chiligodisar med allt från bara en antydan av chili till superstyrka från världens starkaste chili.

Ska man vara lite stereotyp så är det vanligare att pojkvänner gillar att dricka hantverksöl och spännande ölsorter. Även en ölkalender är därför ett populärt val av present att ge till sin pojkvän, dock behöver dessa importeras från utlandet vilket kan vara lite krångligt.

En adventskalender med skönhet för honom är något många pojkvänner uppskattar. Sådana julkalendrar finns från bl.a. Molton Brown, Gents och Lyko.

Välj en adventskalender för hela familjen

Istället för att alla i familjen ska få varsin julkalender finns det även gemensamma kalendrar man kan ha ihop, även med barnen. En pusselkalender med 1000 bitar kan vara övermäktigt för en person, att öppna dagens pusselpåse blir en kul familjeaktivitet att göra tillsammans.

Även Exit adventskalender med gåtor och mysterium är en kul kalender där man får lösa dagens klurighet tillsammans. Denna kalendern passar dock inte allt för små barn utan rekommenderas från 10 år.

Slutligen så är kalendrar med snacks och popcorn passar bra att ha tillsammans i familjen. Att varje dag sätta i sig en påse chips eller burk Pringles är för de flesta övermäktigt – om man däremot delar med sig blir det mer lagom. Är ni t.ex. fyra personer i hushållet kan ni få var fjärde popcornpåse eller chipspaket.

Det är betydligt enklare att hitta en gemensam adventskalender för par. Här räcker det att ni har någorlunda snarlika intressen och smakpreferenser så kan ni ha en chokladkalender, lakritskalender, erotisk kalender, kaffekalender eller tekalender ihop. Även en hudvårdskalender går att dela då de ofta har neutrala hudvårdsprodukter.


Vanliga frågor och svar om årets adventskalendrar

När kan jag hitta årets adventskalender på nätet?

Adventskalendrarna släpps vanligtvis under september – oktober. Eftersom adventskalendern bara säljs under ett och samma år är upplagan begränsad och det finns risk att de blir slutsålda. Tillverkarna vill inte riskera att göra för många kalendrar så det finns alltså risk för att slutförsäljning.

Håll utkik bland våra nyheter för att se när årets kalendrar släpps eller hitta kalendrar på utförsäljning i REA-sektionen.

Vilka adventskalendrar blir mest populära i år?

Vi på Adventskalenderguiden tror att kalendrar med lyxig choklad och lakrits fortsätter att vara populära, de erotiska kalendrarna får ett uppsving och kalendrar med olika pyssel och roliga saker som pusselkalendrar kommer bli populära i år. Skönhetskalendrar är fortsatt populära och det finns sådana kalendrar för både män och kvinnor.

Kan jag köpa adventskalender till REA-pris?

Om du vågar vänta så finns det en viss chans att du kan köpa din adventskalender till REA-pris under Black Friday eller i början av december. Alla butikerna behöver då sälja av resterande kalendrar och priserna sänks därför. Dock så missar du eventuellt ett par lucköppningar och du kanske inte får den kalendern du vill ha. Är du villig att ta den risken finns det alltså möjligheten att köpa din adventskalender till REA-pris.

Hur lång hållbarhet har en julkalender för vuxna?

Det beror på vilken typ av julkalender det är. Innehåller julkalendern livsmedel som choklad eller lakrits är hållbarheten normalt några månader upp till ett år. Du kan då inte köpa förra årets julkalender utan kalendern är att betrakta som en färskvara. Innehåller julkalendern däremot produkter som modellbilar, strumpor eller pussel spelar det egentligen ingen roll om du köper föregående års modell.

Vilka trender har ni märkt när det gäller adventskalendrar 2023?

De trender vi på Adventskalenderguiden hittills sätt när det gäller adventskalendrar är att det – som vanligt – släppts många nya vuxenkalendrar.

Till skillnad från tidigare år har vi dock även sett att föregående års kalender säljs på nytt, det kan tyda på att vissa tillverkare släppte för många kalendrar föregående år som de inte fick slutsålt. Hit hör t.ex. Sinful och deras sex (!) kalendrar från förra året och Orion som i år inte släppte någon ny kalender utan fortsätter att sälja förra årets kalender.

Vi har också sett att de kalendrar som funkat bäst i år är de som antingen är riktigt billiga alternativt de som verkligen innehåller kvalitetsprodukter.


Bäst adventskalender för vuxna 2023

Vilken adventskalender är egentligen bäst och vilken kalender riskerar att snabbt bli slutsåld då den är så eftertraktad?

Här guidar vi dig till årets bästa adventskalendrar.

Bäst adventskalender med lakrits 2024

I Sverige är vi bortskämda med delikatesslakrits, och flera av lakritstillverkarna ger även ut egna adventskalendrar med lakrits.

Lakritsfabriken, Johan Bülow och Haupt Lakrits är de tillverkare vi anser släpper bäst lakritskalendrar. Sen vilken kalender väljer beror lite på vilken typ av lakrits du föredrar och dina preferenser, om du vill ha “ren” lakrits eller föredrar chokladdraperad lakrits smaksatt med olika intressanta smakkombinationer.

Läs mer om årets bästa adventskalendrarna med lakrits här.


Bästa erotiska adventskalendrarna för vuxna 2024

En spännande nyhet bland alla adventskalendrar för vuxna är de erotiska adventskalendrarna – det är julkalendrar som verkligen bara är för vuxna.

Det finns både i “billigare” varianter för runt tusenlappen till premium-kalendrar för 2 000 – 3 000 kr med vuxenprodukter värda minst det dubbla.

En populär kalender att ge sin pojkvän eller flickvän – om du vågar. Sinfuls julkalender brukar vara en av de mest populära kalendrarna, inte minst tack vare att den går att få tag på för under tusenlappen.

Till de bästa erotikkalendrarna 2024 hör även Satisfyer och Naughty and Nice, här får du prova på nya innovativa vuxenprodukter. Ge bort till din pojkvän eller flickvän inför december för en het månad tillsammans.

erotiska adventskalendrar

chokladkalendrar

Bäst adventskalender med choklad

Chokladkalendrar finns det med allt från enklare mjölkchoklad till lyxiga handtillverkade chokladpraliner och tryfflar från svenska chokladtillverkare. Unna dig en chokladbit varje dag fram till julafton!

Adventskalendrar med choklad finns för både vuxna och barn. Flera kända godistillverkare som Cloetta och Marabou ger ut egna chokladkalendrar med populära chokladbitar från sortimentet.

Vilken är då bästa chokladkalendern 2024? För mer lyxig choklad rekommenderar vi hantverkschoklad som Pärlans adventskalender med chokladdoppade kolor eller Malmö Chokladfabriks adventskalender med praliner.

Vill du ha en riktigt vacker kalender har Lauenstein en häftig 3D-kalender med mjölkchoklad. Gillar du mer “vuxensmaker” när det kommer till choklad finns det pralinkalendrar där chokladbitarna är smaksatta med whisky och olika spritsorter.


Populäraste kaffekalendrarna i år

Adventskalendrar med kaffe – bryggkaffe, kaffekapslar eller bönor. För dig som vill prova på nya kaffesorter, olika rostningar och kaffe med juliga smaker i de smaksatta kaffepåsarna.

Innehållet räcker för minst 2 koppar – så kaffekalendern är en perfekt julkalender att avnjuta med en vän eller partner.

Bästa kaffekalendern 2024 anser vi att Kahls kaffekalender och NABO:s kaffekalender. Här får man prova färdigmalet bryggkaffe från hela världen varav några sorter är smaksatta med klassiska julkryddor eller andra smaktoner.

kaffe adventskalender

Adventskalendrar skönhet & hudvård

Bästa beautykalendrarna 2024

Flera skönhetsmärken och kedjor ger ut adventskalendrar med smink, makeup, hudvård och hårvård. Skäm bort dig själv – och din hud – med en exklusiv skönhetskalender under årets mörkaste månad.

Skönhetskalendrar hör till de mest populära adventskalendrarna för vuxna och vissa kalendrar blir slutsålda inom bara några timmar!

Mest populära skönhets- och hudvårdskalendrarna brukar vara By Lyko och deras kalendrar som ibland säljs slut inom ett dygn. Även Caia adventskalender har – trots att den varit ifrågasatt – sålt slut väldigt snabbt.

Till de mest populära skönhetskalendrarna 2024 hör Lyko, Ritual of Advent, Yves Rocher och Lumene.


Bästa billiga adventskalendern 2024

Har du ingen lust att lägga en förmögenhet på att köpa en adventskalender så finns det flera bra och prisvärda julkalendrar för vuxna som går att få för runt 200 – 300 kr. Som så mycket annat så är det ofta märket som kostar pengar.

Att en kalender är utgiven av YSL eller Armani innebär att man betalar väldigt mycket för att produkterna kommer från just de märkena. En sminkkalender från ett mer okänt märke behöver knappast vara sämre bara för det. Det går att hitta billiga adventskalendrar som ändå är bra, vilket du får några tips på här nedanför.

5 tips på bra billiga julkalendrar 2024:

 • Zmile Cosmetics sminkkalender finns i flera varianter för mellan 200 – 300 kr
 • No Brand Beauty Advent Calendar från Lyko kostar bara 199 kr i år!
 • Adventskalender med nagellack går att köpa för bara 249 kr 2024
 • Godiskalendrar med mjölkchoklad går att köpa för runt 50 – 100 kr
 • Erotikkalendern Sinful har två varianter av sin kalender som kostar 795 kr.

Gör din egna adventskalender

DIY sminkkalender

Utöver alla färdiga adventskalendrar så finns även möjligheten att skapa sin egna DIY kalender för vuxna. På så sätt kan man själv styra helt över innehållet i kalendern så att den blir helt anpassad för mottagaren. Om du har tänkt att ge en julkalender till din man eller fru så är det ju ändå du som vet bäst vad hen vill ha.

Det kräver mer jobb så klart att göra adventskalendern själv men det blir också en mer kärleksfull gåva att ge bort inför december. Men har du tid och lust rekommenderar vi verkligen att prova på att göra din egna kalender!

Du kan antingen göra allt från grunden eller utgå från en kartongmall. Läs mer om våra tips för hur du gör din egna adventskalender här.


Hitta fler teman på din adventskalender här: Roliga julkalendrar | Billiga adventskalendrar | Lyxiga adventskalendrar

Fakta om adventskalendrarna i denna kategorin
Innehåll:Adventskalendrar för vuxna
Antal produkter i kategori Kalender vuxen:204 st
Prisintervall:79 kr - 5 700 kr (Snittpris: 769 kr)
Antal produkter till REA-pris:23 st (12 - 70 % rabatt)
Kalender med mest REA:English Tea Shop - Wellness Bok Adventskalender med Te (Pris: 79 kr, ord. pris: 260 kr)

Senast kontrollerat: 2024-07-11

Men vad tycker du?